Компанията развива собствен център за допълнително обучение на професионални шофьори Transpress е

...
Компанията развива собствен център за
допълнително обучение на професионални
шофьори Transpress е
Коментари Харесай

Transpress с отличие за Най-добър работодател в сектор Транспорт и логистика

Компанията развива личен център за допълнително образование на професионални шофьори

Transpress е победител в категорията Най-добър шеф в бранш Транспорт и логистика на влиятелните награди Career Show 2021. Компанията сграбчи още три награди в три категории.

Златно отличие в категорията Стратегия “Здраве и уелнес ” получи социално-отговорната акция TranSport, чиято цел е да насърчи водачите на камиони да се грижат за здравето си и да бъдат физически дейни, даже когато са на път надалеч от вкъщи си. Неин дипломат е олимпийският медалист Йордан Йовчев, който сътвори къси видео тренировки с лесни за осъществяване извършения. Това не е първа премия за TranSport, а инициатива набира все по-голяма известност сред шофьорите на камиони и отвън България.

Transpress е победител и в категорията Стратегия за приемливост и приобщаване с акцията Път за дамите, която насърчава привличането на дами за професионални водачи. Инициативата стартира при започване на годината с осигуряването на отворени консултации за кариерно насочване, в които личен опит споделят дами – водачи на камиони от екипа на Transpress. В тазгодишното издание на премиите Career Show компанията бе отличена с бронз и в категорията Еко работодател.

“Тези награди са самопризнание за работата и желанието на целия ни екип да растем заедно и да ставаме все по-добри. Те са още един тласък да продължаваме да се развиваме, да се грижим за нашите служители, които одобряваме като членове на огромното Transpress семейство и да го увеличаваме, като печелим с почтеност и коректност нови съидейници на един изключително конкурентен пазар на труда. ”, споделя Веселин Стоянов, основател и шеф на Transpress.

Основен принцип на компанията е именно осигуряването на транспарантни и справедливи условия на труд на професионалните водачи, като към момента Transpress се нарежда в Топ 3 на работодателите в бранша по повод на заплащане и спомагателни придобивки. Това, че компанията предлага широк спектър от работни позиции – вътрешни и международни водачи, прави линии, превоз на специфични товари, куриери и други, дава опция за еластичност при определянето на кариерния път на служителите.

Ключов приоритет за Transpress също е предоставянето на благоприятни условия за подобряване на уменията и развиване на хората. В тази посока през последната година компанията интензивно развива собствения си център за допълнително обучение на професионални водачи. Целта е новопостъпилите чиновници и шофьорите без опит да бъдат включени в стратегии за придобиване и задълбочаване както на теоретичната подготовка, по този начин и на практическите умения. В развой на разработка са специфични образователни помагала за тях. В допълнение екипът на центъра разработва и стратегия на специфични обучения, отворени за всички желаещи шофьори.

“Отворените образования за работа с хенгер тандем с BDF надстройки, които направихме в София и Варна, минаха при голям интерес. Планът ни е да продължим с програмата и в други градове, както и да разработим още тематични семинари, които отново ще бъдат безвъзмездни за шофьорите. ”, споделят още от компанията.

Развитието на професионалната общност на водачите на камиони, привличането на млади хора и обезпечаването на поддръжка, кариерно консултиране и качествено менторство са устойчива политика на Transpress. Голямата част от водачите в компанията са със сериозен опит и са част от екипа от доста години, но организацията е отворена и за назначаване на експерти на самия старт на кариерата им. За тях е разработена специфична обучителна програма, а потвърдените чиновници с умения и стаж стават техни ментори, за да осигурят спокойното ми и плавно интегриране в работния развой.

*Източник: Transpress
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР