Компанията разработи своя стратегия за климата и с конкретни климатични

...
Компанията разработи своя стратегия за климата и с конкретни климатични
Коментари Харесай

Kaufland потвърждава ангажимента си за опазване на климата

Компанията създаде своя тактика за климата и с съответни климатични цели
Kaufland България прави последваща стъпка и измерим принос за реализиране на Парижкото съглашение за климата за ограничение на световното стопляне до 1,5°C с създаването на климатична тактика и характерни климатични цели, които се основават на методологията на Инициативата за научно обосновани цели (Science Based Targets Initiative/SBTi). Стратегията е в подтекста на устойчивите дейности на компанията, които са част корпоративните цели.

Още през август 2020 година групата Schwarz Group, част от която е Kaufland, се причисли публично към SBTi и се ангажира да формулира научно валидирани климатични цели. В допълнение към напъните на групата и въз основа на съществуващите данни Kaufland България е определила характерни цели и ограничения, посредством които излъчванията на CO2 в бизнеса й и по веригата на доставка би трябвало непрестанно да бъдат намалявани. В сходство със тактика за климата Kaufland България следва метода първо да заобикаля излъчванията, по-късно да ги понижава и компенсира там, където друго не е допустимо.

За реализира на амбициозните си климатични цели Kaufland България създаде просторен проект за деяние като част от своята климатична тактика – той се отнася освен за излъчванията в личните обекти на компанията, само че и за излъчванията, зараждащи във веригата й на доставка.

Освен това Kaufland ще дефинира тласъци за своите снабдители да понижат сами излъчванията си. Доставчиците, които са виновни за 80% от обвързваните с артикули излъчвания от обсег 3*, ще бъдат ангажирани да дефинират климатична цел според критериите на SBTi до 2026 година.

„ Искаме да се противопоставим на изменението на климата със стратегически метод, научна експертиза и ясни цели. Вече имаме данни за нашия въглероден отпечатък. Сега формулираме научно обосновани климатични цели, основани на методологията SBTi, и предизвикваме съответни ограничения, с цел да запазим климатичните ни въздействия допустимо най-ниски. ", разяснява ръководителя на Управителния съвет на Kaufland България Иван Чернев.

Част от ограниченията за запазване на климата, които компанията подхваща, включват сертификация по стандарта „ Системи за ръководство на силата “ ISO 50001, потребление на, изродяване на фотоволтаични съоръжения за лични потребности на покривите на хипермаркетите, въвеждане на нови стандарти в логистиката с, създаване на на паркингите на свои обекти, потребление на рециклируеми каси за многократна приложимост при плодовете и зеленчуците и други. Вижте повече на:

*Преки излъчвания на парникови газове от източници, които са благосъстоятелност или са под контрола на сдружението (обхват 1); непреки излъчвания на парникови газове, дължащи се на производството на закупената и употребявана електрическа енергия, пара, топлота или изстудяване (наричани дружно „ електричество “) (обхват 2); всички непреки излъчвания на парникови газове (не попадащи в обсег 2), които пораждат „ надолу “ и „ нагоре “ по веригата на основаване на стойност на оповестяващото сдружение, в това число излъчвания нагоре и надолу по веригата (обхват 3).

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР