Компанията пусна нова кръпка - за чиповете Ivy Bridge и

...
Компанията пусна нова кръпка - за чиповете Ivy Bridge и
Коментари Харесай

Intel защити и по-старите процесори от Spectre

Компанията пусна нова кръпка - за чиповете Ivy Bridge и Sandy Bridge

Много консуматори по света към момента работят на компютри с по-стари процесори, уязвими от Spectre и Meltdown

Две съществени уязвимости в районен съд процесорите раздрусаха ИТ промишлеността при започване на годината. Intel, несъмнено, побърза да пусне кръпки за Spectre и Meltdown, които опазиха потребителите на по-новите процесори, започвайки с потомство Skylake.

По света обаче голям брой консуматори към момента работят на компютри с по-стари CPU. За да подсигурява сигурността им, Intel продължи да създава нови кръпки, които затварят уязвимостите и в тези чипове.

Поредна такава кръпка излезе неотдавна. Тя е предопределена за процесори Ivy Bridge и Sandy Bridge, включително чиповете за сървъри, само че пази само от уязвимостта Spectre, заяви Overclock3D. На идващ стадий Intel възнамерява да пусне кръпки за процесори Nehalem, Bloomfield, Lynnfield и Clarkdale.
още по тематиката
Но потребителите евентуално ще би трябвало да изчакат и съответните пачове от Microsoft, защото надали производителите на дънни платки ще пуснат актуализирани версии на BIOS-а за толкоз остарели артикули, разясняват експертите.

Уязвимостта Spectre нарушава изолацията на паметта на приложенията и по този начин разкрива опция за достъп до данните на непознато приложение. Втората накърнимост, Meltdown, пък дава опция на потребителски приложения да получат достъп до паметта на ядрото и други области от паметта.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР