Компанията пуска документи за разрешение за увеличение на дозировката на

...
Компанията пуска документи за разрешение за увеличение на дозировката на
Коментари Харесай

Бустерна доза от ваксината „Moderna“ защитава от „Омикрон“

Компанията пуска документи за позволение за нарастване на дозата на третата игла
Бустерна доза от имунизацията против COVID-19 на компанията „ Moderna “ обезпечава отбрана против новия и по-заразен вид на ковид „ Омикрон “. Това оповестиха от компанията производител.

Две дози от „ Moderna “ дават ниско равнище на антитела против новата вариация на ковид, само че пък трета доза от 50 микрограма ги покачва 37 пъти. При подсилваща доза от 100 микрограма пък отбраната се усилва над 80 пъти по отношение на преди слагането ѝ.

Данните се базират на проучване на кръвни проби на хора, които са ваксинирани против лабораторно основан псевдовирус, сходен на разновидността „ Омикрон “.

Въпреки това от компанията към момента възнамеряват да разработят характерна ваксина за новата вариация на ковид, само че акцентират, че и актуалният препарат прави работа в случай че се сложи в три дози.

Освен това „ Moderna “ ще подаде документи за утвърждение - третата доза ваксина да бъде с доза от 100 микрограма. Количеството се приема добре, макар че се следят по-чести, само че леки странични реакции.

Одобрената бустерна доза сега е 50 микрограма.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР