Компанията постигна още по-висок резултат в процеса по сертифициране в

...
Компанията постигна още по-висок резултат в процеса по сертифициране в
Коментари Харесай

Лидл България сред най-добрите работодатели в страната и Европа

Компанията реализира още по-висок резултат в процеса по узаконяване спрямо миналата година

 

18 януари 2024, София. За пета поредна година Лидл България е ТОП шеф за България и Европа, постигайки още по-висок резултат спрямо предходния развой на узаконяване. Отличието от водещата интернационална организация TOP Employers Institute,  е удостоверение за това, че компанията е измежду най-хубавите работодатели, които потвърдено ползват международно одобрени стандарти и практики в региона на човешките запаси, сравними с тези на ТОП работодателите на континента.

Постигнатият от Лидл България общ резултат е с близо 7% над междинния за страната и 12% над междинния за сектора в Европа. Най-съществена е преднината на Лидл България в тематики като разнообразие, равнопоставеност и включване, кариера,  благополучие на чиновниците, въвеждащо образование и привличане на гении, цифрови HR процеси.

За първи път през тази година, всички 31 страни, в които Lidl участва като комерсиална верига, получават влиятелното отличие от Top Employers Institute, а Лидл България се подрежда на челна позиция измежду тях на база реализиран резултат.

„ Изключително самопризнание е бъдем отличени като най-хубав шеф във всички Lidl страни, както и непрекъснато да подобряваме личното си показване и получена оценка от страна на Top Employers Institute. Постигнатите резултати на Лидл България стимулират напъните ни да бъдем сигурен и благонадежден шеф за нашия самоотвержен екип, който непрекъснато се разраства. Като компания ТОП шеф слагаме  нашите чиновници  в центъра на всичко, което вършим, с цел да могат те да основават високото качество на обслужване, което нашите клиенти заслужават. Приемаме оценката с отговорност да способстваме за едно по-добро бъдеще. “, показа Катерина Шопова, шеф „ Човешки запаси “ в Лидл България.

Сертификатът ТОП шеф се връчва след изчерпателен самостоятелен одит на HR политиките в компанията. Анализът обгръща повече от 20 тематики в шест основни области: ръководство на хора, работна среда, привличане, развиване, ангажиране и сливане. Максимален резултат компанията реализира в тематики като бизнес тактика и водачество, визия и полезности, етичност и честност, оценка на представянето на чиновниците, цифров HR.

Сред сполучливите практики, които  Лидл България стабилно развива като топ шеф, са конкурентните равнища на възнаграждение, непрекъснато обогатяващ се пакет с придобивки, отговарящ на потребностите на чиновниците в разнообразни стадии от техния живот, както и осъществяването на мощни стратегии за образование и развиване на скъпи за бъдещето умения. В резултат на целенасочените и дългогодишни старания  в региона на развиването, 70% от управителния състав в магазините на Lidl е от хора, които са се развили професионално вътре в компанията.

Като виновен шеф, Лидл България влага и в младежите в страната, като дава опция за работа и сполучлив старт в кариерата с четири юношески стратегии. Нарастващият интерес към тях и позитивната противоположна връзка от страна на участниците, стимулират компанията непрекъснато да развива тези стратегии и да дава все по-атрактивни условия с добавена стойност под формата на професионални образования, стимулиращи награди и построяването на общественост от гении.

Устойчив блян на Лидл България в качеството й на топ шеф е да способства за развиването на трудовия пазар и цялостното възстановяване на средата.

 

 

 

За Top Employer Institute

Top Employers Institute е интернационална организация за отличаване и поощряване на сполучливи HR практики. Като организация спомага за увеличение на мащаба на използване на такива практики за възстановяване на изискванията на пазара на труда в световен мащаб. Чрез програмата за узаконяване на Top Employers Institute,  компаниите могат да бъдат валидирани, сертифицирани и приети за желани работодатели.

Създаден преди 31 години,  Top Employers Institute  е сертифицирал и признал 2 300 компании за най-хубави работодатели в 122 страни на петте континента. Компаниите, сертифицирани като Топ работодатели оказват позитивно въздействие върху живота на повече от 9 милиона чиновници в международен мащаб.

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и участва в 31 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 124 магазина в 54 града и над 4000 чиновници. Предимствата на характерния бизнес модел, необятната гама артикули с оптимално съответствие качество-цена и въвеждането на редица новаторски практики и модели, постановиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда почтено, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, чиновници и сътрудници.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР