Компанията полага огромни усилия за модернизиране на Windows 12 Емил

...
Компанията полага огромни усилия за модернизиране на Windows 12 Емил
Коментари Харесай

Windows 12 ще бъде различен: С по-бързи актуализации, интеграция на изкуствен интелект и още

Компанията поставя големи старания за модернизиране на Windows 12

Емил Василев преди 23 секунди 1 Сподели

Най-четени

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:09 | 27.03.2023

„ Това е безспорна изненада за всички нас “ – правосъдни реализатори започнаха да разказват и запорират имуществото на съветския цех Volkswagen

IT НовиниЕмил Василев - 20:10 | 27.03.2023

Производител на муниции в Норвегия не може да работи, тъй като център за данни на TikTok наоколо употребява цялото електричество

КриптовалутиВелимир Кръстев - 16:00 | 28.03.2023

Около $850 милиона са били изтеглени от Binance часове преди новината за делото

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Windows 12 (с кодовото име Hudson Valley) към този момент е доказан и има няколко намека за това какво можем да чакаме от идната огромна версия на Windows. Една от опциите е по-бърз ритъм на актуализациите от този, който към този момент получаваме с Windows 11. Говори се и за по-модулна операционна система с съставни елементи, които ще живеят на няколко разнообразни дяла, както и редица нови благоприятни условия биха могли също по този начин да създадат операционната система по-лесна за работа и ръководство на устройства от по-нисък клас, като в това време да оферират на потребителите цялостния набор от съгласуемост с приложенията, от които се нуждаят, с безпроблемни актуализации. Звучи като фантазия, само че ще би трябвало да изчакаме и да забележим.

Microsoft към този момент прекара години в опити да модернизира платформата Windows, в това число в опит да сътвори изцяло обособена версия (Windows 10X) за консуматори, които не се нуждаят от целия завещан багаж, насъбран в Windows през годините. Когато светът мина към работа и учене от у дома, компанията реши просто да се откаже от плана и да вгради тези хрумвания в Windows, като в същото време отстрани това, което смяташе за непотребни приложения и функционалности.

Последният опит преди Windows 11 беше нещо, наречено „ Windows Core OS “. Идеята беше да се сътвори опростена, лека операционна система, която да послужи като основа за модулен Windows, който по-късно да може да бъде екипиран с точните функционалности, нужни за целевия форм-фактор на устройството, било то таблети, преносими компютри или настолни компютри.

Тази идея представляваше огромно техническо предизвикателство, тъй че не е изненадващо, че вместо това Microsoft избра по-постепенен метод, който виждаме и в Windows 11. Все отново Зак Боудън от Windows Central оповестява, че колосът от Редмънд построява наследника на Windows 11 (известен към този момент като Windows 12), като има поради доста от правилата на Core OS, като всичко това е част от план, наименуван „ CorePC “.

Ако Windows 11 донесе промени най-много в потребителския интерфейс и преживяването, то Windows 12 ще бъде разграничен на части, които ще живеят на разнообразни дялове на диска за предпазване. Според известията това ще направи ръководството и актуализирането на Windows по-лесно за Microsoft и по-малко плашещо прекарване за потребителите на Windows.

Настоящата версия на Windows не е платформа с разграничени елементи, което значи, че цялата система е конфигурирана в един дял, в който може да се записва. Системните файлове, потребителските данни и програмните файлове се съхраняват на едно и също място. Идеята на CorePC е да разделя операционната система на няколко дяла, което е от основно значение за обезпечаване на опция за по-бързи актуализации на операционната система. Разделянето на дяловете ще разреши и по-бърза и надеждна функционалност за нулиране на системата, което е значимо за конкурентните устройства Chromebook в просветителния бранш.

Този метод също по този начин ще разреши на Microsoft да понижи отпечатъка на Windows за устройства, които биха били мудни и нереагиращи, когато работят с „ пълномащабен “ Windows. Боудън се базира на вътрешни източници, съгласно които версия на Windows 12 за просветителни устройства, която работи единствено с Office, Edge, приложения за Android и уеб приложения, ще „ тежи “ с 60-75% по-малко във връзка с условията за предпазване спрямо Windows 11 SE.

Съобщава се, че за устройствата, които изискват съгласуемост с по-стари приложения, Windows 12 ще има пласт за съгласуемост, наименуван „ Neon “, с цел да улесни потребителите при прехода към новата операционна система. Интересно е, че има и клюки за версия на CorePC/Windows 12, която ще бъде лишена от наследени функционалности и усъвършенствана за идните чипове от Intel, AMD, Nvidia и Qualcomm, с голям акцент върху функционалности, основани на изкуствен интелект.

На този стадий планът CorePC е към момента в начален етап, тъй че доста неща могат да се трансформират преди Microsoft да стартира да го доставя на потребителите. Планът е концепцията да дебютира с Windows 12 някъде през 2024 година, само че това може и да се забави, в случай че компанията се сблъска с някакви съществени проблеми по пътя.

Междувременно Microsoft към този момент усили честотата на стартиране на нови функционалности за Windows 11, тъй че към този момент ще може да ги дава под формата на „ месечни актуализации на качеството “, вместо да ги сплотява като част от годишните актуализации. Първата такава актуализация видяхме по-рано този месец и няма да мине доста време, преди да се появи идната, защото компанията се старае да прибавя повече функционалности и интеграции с изкуствен интелект към операционната система и приложенията като Teams, Edge и пакета Microsoft 365.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР