Компанията OpenAI заяви днес , че е постигнала споразумение да

...
Компанията OpenAI заяви днес , че е постигнала споразумение да
Коментари Харесай

Сам Алтман се връща начело на OpenAI

Компанията OpenAI съобщи през днешния ден, че е постигнала съглашение да върне Сам Алтман на поста основен изпълнителен шеф, дни след отстраняването му от длъжността. Така се поставя завършек на разгорещените полемики за бъдещето на стартъпа, заемащ място в центъра на взрива на изкуствения разсъдък.

Освен за завръщането на Алтман, компанията даде кардинално единодушие за отчасти възобновяване на състава на борда на шефовете, който го в профил от поста. По думите на представители на OpenAI, към основния изпълнителен шеф и сегашен началник на Quora Адам Д`Анджело, ще се причисли някогашния изпълнителен шеф на Salesforce Брет Тейлър и някогашния министър на финансите на Съединени американски щати Лари Съмърс.
 Сам Алтман напуща поста основен изпълнителен шеф на OpenAI, тъй като
Създателят на ChatGPT бе изпъден от борда на шефовете

Президентът Грег Брокман също се отдръпва от управлението на компанията

Сам Алтман написа в X: " Очаквам с неспокойствие да се върна в OpenAI. " Завръщането му приключи с плевел уикенд, когато Алтман се съгласи да премине към финансовия спонсор на OpenAI - Microsoft (MSFT.O), с цел да оглави там нова изследователска група. Това стана, откакто бордът на шефовете на OpenAI отхвърли първия му опит да се върне в стартъпа в неделя, назначавайки за краткотраен основен изпълнителен шеф някогашният изпълнителен шеф на Twitch Емет Шиър. В собствен коментар на X Шиър отбелязва, че решението е било взето късно във вторник и по думите му, след " 72 часа доста напрегната работа. "
 OpenAI се пробва да върне Сам Алтман като изпълнителен шеф заради гледище на вложители
Цирк за десетки милиарди, вложители желаят да върнат Сам Алтман отпред на ChatGPT, само че той слага като изискване да се уволни борда

Алтман има условие целия ръб на шефовете на OpenAI да подаде оставка

Уволнението на Алтман докара до неустановеност както за OpenAI, по този начин и за Microsoft, която компания през уикенда предприе оперативни ограничения, с цел да предотврати вреди. Тези ограничения включваха заричане да вземат на работа него и Грег Брокман, президент на стартъпа. Брокман, който напусна след оставката на Алтман, написа в X, че довечера ще се " върне към кодирането ".

А в понеделник съвсем всички над 700 чиновници на OpenAI заплашиха да изоставен, в случай че Бордът на шефовете не се отдръпна и не възвърне на поста Алтман и Брокман, се споделя в особено писмо, написа Reuters. В свое изказване на X, основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела, приветства измененията в състава на Борда на шефовете на OpenAI. " Смятаме, че това е първата значима първа стъпка към по-стабилно, по-информирано и по-ефективно ръководство ", споделя той.
 Ново 20: Сам Алтман отиде в Microsoft
Ново 20: Сам Алтман отиде в Microsoft

OpenAI ще бъдат водени от някогашния необут на Twitch
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР