Компанията не очаква повишение на търсенето в краткосрочен план Американската

...
Компанията не очаква повишение на търсенето в краткосрочен план Американската
Коментари Харесай

John Deere намаля производството заради по-слабото търсене на техника

Компанията не чака покачване на търсенето в кратковременен проект

Американската компания за произвеждане на селскостопанска и строителна техника John Deere разгласи по-добри резултати от упованията за последната година. Въпреки това акциите й се намалиха с към 5%, тъй като мениджмънтът предизвести вложителите, че чака по-ниска облага през идната година, вследствие на което понижават производството. От производителя показаха като съществена причина за решението си комерсиалната война. Наложените мита на американската соя, която е главният експорт на Съединени американски щати за Китай, се чака да причинят спад с към 5% в целия селскостопански бранш, прибавят от компанията.

Резултатите

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики John Deere разгласи чиста облага от 722 млн. $ за последните три месеца спрямо 785 млн. $ за същия интервал на предходната година. Годишната чиста облага е достигнала 3.25 милиарда $ спрямо 2.35 милиарда през финансовата 2018 година Нетните продажби на компанията са се нараснали с 5% през последните три месеца до 9.89 милиарда $ и 39.25 милиарда $ за последната година, излиза наяве от оповестения доклад.

Производителят с пазарна капитализация от над 50 милиарда $ понижи прогнозите си за идната година, като в този момент чака облага от 2.7 милиарда до 3.1 милиарда доларa или най-малко 150 млн. по-малко от тази година.

С оглед на очертаващите се отрицателни трендове John Deere разгласи, че ще понижи производството си в отговор на намаленото търсене от дребните и огромните фермери. От компанията споделиха, че запасите им по отношение на продажбите са на най-ниско равнище от 40-те години на предишния век. От компанията оповестиха, че не чакат покачване на търсенето в кратковременен проект, само че в случай че това стане, са подготвени да вдигнат производството до нужните равнища. Въпреки актуалните проблеми John Deere чака в дълготраен проект селското стопанство в Съединени американски щати да продължи растежа, като насочи и апел за обновяване на естествените търговски връзки сред Съединени американски щати и Китай допустимо най-скоро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР