Компанията - майка на Гугъл (Google) , че пуска нов

...
Компанията - майка на Гугъл (Google) , че пуска нов
Коментари Харесай

"Гугъл" потвърди, че пуска конкурент на ChatGPT

Компанията - майка на " Google " (Google), че пуска нов чатбот, с който да усъвършенства работата на едноименната търсачка и който, наподобява, е умислен като съперник на наличния от края на ноември ChatGPT на спонсорирана от " Майкрософт " (Microsoft) изследователска компания.

Това става макар разногласията към предходни чатботове - да вземем за пример " Ламда " (LaMDA), чийто разработчик говореше за религия в личното му " схващане ". Друга сходна услуга бе свалена след сексистки и расистки мнения преди няколко години.

Тъкмо на " Ламда ", на чиято " лека " версия ще стъпи и " Бард " (Bard), който в началото ще бъде тестван, преди да се пуснат за необятната аудитория, в идващите седмици. В търсачката на " Google " ще се внедрят и обособени принадлежности с изкуствен интелект, които да усилят ефикасността ѝ и ще разрешат по-сложни търсения - да вземем за пример питане дали свиренето на китара или пиано е по-лесно. Такива въпроси, които може да нямат прецизен фактологичен отговор, през днешния ден евентуално са по-популярни от други като този за броя на клавишите на пианото.

Със известието за него " Алфабет " удостоверява информацията, че бързият напредък на ChatGPT (превърнал се в приложението с най-бързо разраснала се потребителска база в историята) е тормозил софтуерния колос.

 Ботът ChatGPT към този момент трансформира света, а хората му оказват помощ Ботът ChatGPT към този момент трансформира света, а хората му оказват помощ

, че на срещи на високо равнище в " Google " и " Алфабет " са поканени и съоснователите на " Google " в търсене на ограничения, с цел да не бъде задмината компанията на пазари като търсенето и други разрастващи се, свързани с изкуствения разсъдък.

Бъдещето

Според някои изявления " Майкрософт " се готви да интегрира функционалности на ChatGPT в личната си търсачка, Bing, а " Ройтерс " означи, че използването му евентуално ще бъде разширена и до други услуги на компанията. Междувременно самата OpenAI се задъхва в опити да усъвършенства потенциала на ChatGPT, чийто растеж на търсенето от време на време довежда до блокаж и отказани поръчки. Би Би Си, че съгласно специалисти търсенето в интернет ще е крайната цел на чатботовете: един единствен отговор може да размени страниците с връзки към уеб сайтове.
За " Google ", съгласно обявата на Пичай, е решаващо и че поръчките за търсене с времето се усложняват.


© Скрийншотт blog.google

Освен упоменатия с китарата, различен образец е поръчка към " Бард " да бъдат обяснени откритията на телескопа на НАСА " Джеймс Уеб " по този начин, че да ги разбере деветгодишно дете. Отговорът включва три точки, да вземем за пример: " През 2023 година " Джеймс Уеб " показва голям брой галактики, наричани " зелен грах ". Името им е обещано, тъй като са дребни, кръгли и зелени, като грах. "

Изкуственият разсъдък оказва помощ на хората, на бизнеса и общностите да разпрострат капацитета си. И основава нови благоприятни условия, които може да подобрят живота на милиарди. Затова преориентирахме компанията към изкуствения разсъдък и за какво го виждаме като най-важния метод да осъществим задачата си: да организираме информацията в света и да я създадем общодостъпна в света.
Сундар Пичай,
изпълнителен шеф на " Google " и " Алфабет "

" Google " отбелязва и че две други мрежи на " Google " - Гугъл AI и DeepMind - не престават да се развиват в миг, когато мащабът на най-мощните калкулации, свързани с изкуствен интелект, се удвоява един път на всеки шест месеца.

Още конкуренция

Междувременно през днешния ден и китайският софтуерен колос " Байду " (Baidu) съобщи, че през март ще приключи вътрешното си тестване на план за генеративен изкуствен интелект, сходен на " Чат Джи Пи Ти ", наименуван " Ърни Бот " (Ernie Bot), съобщи Българска телеграфна агенция. Нашумелият бот не е разполагаем в Китай.

Новината провокира внезапен скок на листнатите в Хонконг акции на " Байду " - с 15.3 на 100 през днешната пазарна сесия. Според компанията услугата " Ърни Бот ", или " Подобрено показване посредством интеграция на познания ", е огромен езиков модел, задвижван от изкуствен интелект, въведен през 2019 година, който последователно се разраства, с цел да може да извършва разнородни задания, измежду които схващане на език, генериране на език и генериране на текст към изображение.

 Колумбийски арбитър употребява ChatGPT в дело за дете с аутизъм Колумбийски арбитър употребява ChatGPT в дело за дете с аутизъм

Източник, осведомен с въпроса, сподели пред " Ройтерс " предходната седмица, че " Байду " възнамерява да пусне новата си услуга през март.Според него компанията цели да направи услугата налична като независимо приложение и последователно да я слее в своята търсачка посредством включване на генерирани от чатбота резултати, когато потребителите вършат поръчки за търсене.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР