Компанията майка на Facebook, Meta, ще пусне ново приложение, с

...
Компанията майка на Facebook, Meta, ще пусне ново приложение, с
Коментари Харесай

Meta пуска ново приложение – копие на Twitter

Компанията майка на Фейсбук, Meta, ще пусне ново приложение, с което да влезе в директна конкуренция с Twitter. Апликацията, която се споделя Threads, сега е налична за предварителна поръчка в Apple App Store. Приложението ще бъде обвързвано с Instagram, оповестява BBC.

Meta го разказва като „ текстово основано приложение за диалог “, само че на пръв взор по нищо не се разграничава от Twitter. Това е следващият ход, който притежателят на Meta Марк Зукърбърг подхваща в съперничеството си със притежателя на Twitter Илон Мъск. Надпреварата сред двамата ескалира дотам, че предишния месец даже си уговориха физическа борба в клетка. Така и не стана ясно до каква степен желанията на двамата мъже са съществени.

Междувременно Twitter разгласи, че се трансформират функционалностите на TweetDeck след 30 дни, само че по този начин и не стана ясно от известието дали за новата версия потребителите ще би трябвало да заплащат спомагателна такса.

В събота Мъск ограничи броя на туитовете, които потребителите могат да видят, базирайки се на рисково „ заличаване на данни “.

Изглежда от приложението Threads на Meta, че това ще бъде безвъзмездна услуга – и няма да има ограничавания за това какъв брой изявления може да вижда потребителят.

Нишките са мястото, където общностите се събират, с цел да разискват всичко – от тематиките, които ви вълнуват през днешния ден, до това, което ще бъде настоящо на следващия ден “, се споделя в описанието в App Store.

През последните години се появиха няколко приложения, които поразително наподобяват на Twitter – като Mastodon и Truth Social на Доналд Тръмп. Друго сходно приложение, Bluesky, твърди, че регистрира рекорден трафик след решението на Мъск да ограничи броя на туитовете.

Въпреки това Threads може да бъде най-голямата опасност, пред която е изправен Twitter до момента. Тъй като Марк Зукърбърг не за първи път копира концепция на друго приложение и то много сполучливо.

Reels на meta се възприема като копие на TikTok, до момента в който Stories наподобява сходно на Snapchat. Meta има ресурсите да се конкурира с Twitter. Темите ще бъдат част от платформата Instagram, тъй че ще бъдат свързани и със стотици милиони сметки. Приложението надалеч не стартира от нула, както останалите сходни на Twitter.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР