Компанията, която спря износа на шведска водка Абсолют за Русия

...
Компанията, която спря износа на шведска водка Абсолют за Русия
Коментари Харесай

Бойкот срещу компания, изнасяща уиски и джин за Русия

Компанията, която спря износа на шведска водка " Абсолют " за Русия заради публичния яд, продължава да продава британския джин Beefeater и ирландското уиски Jameson там макар войната в Украйна, настояват деятели, представени от Би Би Си.

Във вторник организацията с нестопанска цел " Проект за взаимност с Украйна " провежда митинг в Лондон, призовавайки за протест на напитките на френския дистрибутор " Перно Рикар ".

По-рано известният английски публицист Джон Суини, който отразява войната в Украйна и написа дневника си оттова, разгласява видеоклип с сходно обръщение в обществените мрежи. В него той изля бутилка Beefeater от покрива на къща.

Активистите на плана " Солидарност с Украйна " настояват, че от септември насам " Перно Рикар " е доставила на Русия алкохол за десетки милиони долари и едвам неотдавна се е съгласила да спре износа на " Абсолют " за Русия, когато политици и заведения за хранене в Швеция приканиха за протест на тази марка.

" През март 2022 година, след чудовищната офанзива на Путин против Украйна, джинът Beefeater и  " Перно Рикар " постъпиха вярно, като се причислиха към интернационалните компании и изтеглиха продуктите си от съветските лавици, не желаейки да легитимират войната на Путин. [...]

Но след една година за смут от  " Перно Рикар " по някаква причина взеха решение, че е обикновено да възобнови износа на марки като Beefeater gin за Русия , и спря износа на водка Absolut едвам след вълна от яд в Швеция ", написа планът " Солидарност с Украйна " в отворено писмо до " Перно Рикар ".

Активистите акцентират, че продавайки напитките си в Русия, компанията поддържа войната в Русия, както и изпраща сигнал към други бизнесмени, че към този момент е задоволително да се върнат на съветския пазар.
 Подкрепа за Украйна: Швеция разгласи протест на водка
Подкрепа за Украйна: Швеция разгласи протест на водка " Абсолют "

Причината е, че компанията-майка Pernod Ricard реши да се върне в Русия

Компанията към момента не е дала отговор по никакъв метод на обвиняванията . На нейния уеб страница виси изказване, в което се обобщава позицията ѝ във връзка с войната в Украйна, като се споделя, че " Перно Рикар " е надълбоко шокирана и натъжена от войната в Украйна и че компанията е направила подаяние на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в поддръжка на украинците.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР