Компанията инвестира 57 млн. лв. по фирмените програми за устойчиво

...
Компанията инвестира 57 млн. лв. по фирмените програми за устойчиво
Коментари Харесай

Асарел-Медет - благодетелят на Панагюрище

Компанията влага 57 млн. лева по фирмените стратегии за стабилно развиване през 2021 година Благодарение на " Уни Хоспитал ", общината е на второ място по брой лекари на глава от популацията в страната
" Асарел-Медет " е компанията, с помощта на която средногорският град Панагюрище процъфтява.  

През 2021 година по седемте фирмени стратегии за стабилно развиване на сдружението са вложени над 57 млн. лева, по данни на Минно-геоложката камара. Проектите са за индустриална успеваемост, развиване на минерално-суровинната база, енергийна успеваемост, екология, здраве и сигурност при работа, развиване на човешкия капитал и корпоративно развиване.

Компанията обезпечава над 50% от създадената стокова продукция от нефинансовите предприятия в община Панагюрище, над 36% от всички доходи в бюджета на община Панагюрище, както и над 75% от импортираните налози върху облагите в държавния бюджет от предприятията в община Панагюрище.

" Асарел-Медет " е най-големият шеф в района, като основава над 30% от работните места в стопанския бранш в Панагюрище. Според Института за пазарна стопанска система общината е в Топ 10 на страната по междинна брутна работна заплата, като характерното е, че минната промишленост се развива редом с редица други стопански браншове, измежду които са оптичното произвеждане, прецизното уредостроене, производството на пластмасови елементи, туризма и земеделието. Социалните планове на компанията имат дълготрайна добавена стойност за устойчивото развиване на района и популяризирането на Панагюрище като туристическа дестинация. Благодарение на инвестицията на " Асарел-Медет " в цялостната смяна на общинското опазване на здравето и построяването на МБАЛ " Уни Хоспитал ", община Панагюрище е на второ място по брой лекари на глава от популацията в страната, сочи още проучването на Института за пазарна стопанска система.

 
" Арена-Армеец " донесе оценката Европейски град на спорта 2022
Отличните условия за професионален и всеобщ спорт, които предлага многофункционалната спортна зала " Арена Асарел ", е една от най-важните предпоставки за избирането на Панагюрище за Европейски град на спорта " за 2022 година

Отличието бе присъдено от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES EUROPE. На формалното събитие компанията беше показана от прокуриста Галя Костова, която съобщи, че признанието за Панагюрище е изцяло справедливо. Тя поздрави управлението на Общината за номинацията и благодари на Асоциацията на спортните клубове и дъщерното сдружение " Тракийски хотелиери " за многочислените начинания, които развиват района като привлекателна дестинация за спорт и туризъм.

Спортната зала е построена посредством публично-частното партньорство сред Общината и " Асарел-Медет ". Инвестирани са над 15 милиона лв., като в нея могат да се практикуват над 25 типа спорт.

 

 

За Деня на миньора:

Ръководството на " Асарел-Медет " отличи най-хубавите служащи и експерти по случай Деня на миньора, като даде награди на асарелци във връзка фирмения празник. Отличия получиха избраните за най-хубав в специалността, както и тези, които имат 25, 30, 35 или 40 години непрестанен трудов стаж в " Асарел " и дъщерните сдружения.

Пенсионирани служащи, чиновници и мениджъри от " Асарел-Медет " АД пък получиха фирмени дарове за Деня на миньора. Част от ветераните откровено съжаляваха, че поради пандемията от COVID-19 и тази година няма да могат да се съберат и да честват дружно на Панагюрски колонии. Други, като Иван Стоянов благодариха, че и тази година не са забравени.



С приветствие за празника към работещите в компанията се обърнаха ръководителят на Надзорния съвет Димитър Цоцорков и ръководителят на УС и изпълнителен шеф инж. Делчо Николов:  

" Скъпи сътрудници и другари, Честит Ден на миньора!

Днес показваме признателността си към всички Вас за положителната работа и професионализма, с помощта на които компанията ни е измежду водачите в българската стопанска система! Желаем на Вас и Вашите фамилии доста здраве, наслада и триумфи!

Специално поздравяваме 204-те сътрудници, които получават фирмени оценки като най-хубави в своята специалност или поради дългогодишния си стаж в компанията от 25, 30, 35, 40 или 45 години. Вярваме, че младите все по този начин ще намират житейско ентусиазъм в положителните образци!

Признателни сме на нашите пенсионирани сътрудници за това, че остават все по този начин мощно свързани с нашето огромно асарелско семейство! Всички чакаме завръщането на празника в село Панагюрски колонии през идната година, с цел да извием дружно огромното фирмено хоро.

Нека в днешния празничен ден да се помолим на св. Иван Рилски за благоденствие във всеки дом и всяко семейство! Да помним неговия завет - " Бъдете единни, имайте мир между тях! ", да продължим да вършим добра работа и да оказваме помощ на положителните каузи да се сбъдват!

Честит празник!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР