Компанията Hanna-Barbera е създател на някои от най-добрите анимационни филми,

...
Компанията Hanna-Barbera е създател на някои от най-добрите анимационни филми,
Коментари Харесай

Как Hanna-Barbera се превърна в най-доброто анимационно студио в света

Компанията Hanna-Barbera е основател на някои от най-хубавите анимационни филми, с които са израснали няколко генерации. Най-вероятно сте гледали техни продукции, само че с изключение на революционери в анимацията, господата са известни и с необикновен бизнес усет. Историята им стартира някъде през 1957 година благодарение на Джоузеф Барбара и Уилям Хана. Те дават на света Семейство Флинстоун, Джетсън, Скуби-ду и доста други. Цели две десетилетия ще държат купата за най-хубаво анимационно филмче – Том и Джери, което ще се трансформира в документ за качество на конкуренцията.

Двамата съдружници могат да се похвалят с доста триумфи, само че забавното е, че и двамата са от двата края на Съединени американски щати и в никакъв случай не са се срещали, преди да пристигна време за основаването на компания. Хана се ражда през 1910 година в Мелроуз, Ню Мексико и от най-ранни години се насочва към изкуствата и анимацията, след гимназията ще изкара няколко курса по публицистика и инженерство, само че пристрастеността му в действителност се развива в института по изкуства в Лос Анджелис.

През 1930 година стартира да работи като аниматор за Metro-Goldwyn Mayer и през идващите няколко десетилетия ще работи върху редица анимационни филмчета, които му дават опция да стигне до основаването на анимационния воин Том.

Джоузеф Барбара е роден в Ню Йорк и също има интерес към анимацията. Преди да открие изкуството, учи за счетоводител. По-късно взема решение да посещава института в Ню Йорк и учи анимация в студиото Van Bueren. Същият ще бъде потърсен от MGM. Той също ще има опция да работи по разнообразни планове.

Корпорацията е задоволително огромна, с цел да държи двамата сътрудници доста надалеч един от различен. Едва през 1937 година се реализира срещата им, освен това върху общ план.

Двамата бързо схващат, че имат надалеч по-смели хрумвания и тъкмо затова обмислят да основат и своето лично студио. Пускат и първото си филмче „ Puss Gets the Boot “. Анимацията става шлагер за една вечер, а по-късно идва време и за други забавни планове. През 1957 година публично се разделят с MGM и се насочват към основаването на тяхно лично студио. Там се раждат:The Huckleberry Hound Show “, „ The Yougi Bear Show “ и Флинстоун.

Последното филмче идва през 1960 година и е печелившо, тъй като се излъчва в главните часове на ефирните малките екрани. До този миг няма различен сходен шлагер, който да не е спечелил вниманието на аудиторията. Пускат се игрални филми, а някои от тях са сполучливи, до момента в който други остават малко по-далече от концепцията. Към тях ще открием и стартирането на видео игри и още доста други. През 60-те и 70-те години се появяват и други известни филмчета като Jetsons и Scooby-Doo. Смърфовете също са техни планове. Всяко едно филмче може да се похвали с нови истински и запаметяващи се герои. Накрая ще е належащо за всяко едно студио да признае, че точно Hanna-Barbera са най-хубавото студио за времето си.

През 80-те и 90-те години, когато към този момент са посочили по какъв начин в действителност би трябвало да наподобява една анимация, останалите студиа към този момент имат отговор и стартират да развиват сходни формати. Променя се и усета на самата публика, която желае малко по-сериозни и забавни оферти в промишлеността. Уилям Хана напуща този свят през 2001 година и ще остави всичко в ръцете на Джоузеф Барбара, който продължава да работи до последния си час през 2006 година

Компанията продължава да съществува, само че ще открием, че Hanna-Barbera се счита за авторитетна и сполучлива марка, която доставя нововъведения в това изкуство и завещава една чиста легенда на своите фенове.

Ако тези заглавия не ви се костват толкоз вълнуващи или към този момент остарели, дано не забравяме, че техни творби са „ The Adventures of Jonny Quest “, „ Captain Planet and the Planeteers “ и „ The Real Adventures of Jonny Quest “.

Преди всичко ще открием и една от най-големите секрети – основаването на другарски и фамилни филми, които могат да завоюват вниманието на почитателите. До през днешния ден има филми, които не престават да бъдат известни и предавани в ефирен ефир. Най-важното е, че двамата основатели влагат в хардуер и разрешават на своите чиновници да вършат сериите по-бързо и по-лесно, освен това на доста по-ниска стойност.

Те в действителност слагат основите на анимацията, която по-късно ще се трансформира благодарение на компютри. Преди всичко ще открием, че марката съумява да генерира милиони долари и в своя пик няма да има гений, който да не желае да бъде покрай гурутата в тази промишленост. Отговорите са повече от разумни в този случай!

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР