Компанията е инвестирала над 3 млрд. долара в новите продукти,

...
Компанията е инвестирала над 3 млрд. долара в новите продукти,
Коментари Харесай

При новите цигари без горене вредните вещества падат с 95%

Компанията е вложила над 3 милиарда $ в новите артикули, а научните разработки не престават към този момент 10 години, означи доктор Морис Смит.

© Надежда Чипева [Капитал] Още по тематиката
Philip Morris отварят лични магазини в България

В тях ще се оферират единствено новите бездимни артикули на компанията
1 окт 2017
Според изследване на празни опаковки:

Контрабандата на цигари е на исторически най-ниски равнища от 10 години

Данните обаче са под въпрос, тъй като акцизите от тютюневи произведения не се усилват, а легалният пазар не пораства
26 сеп 2017 Цигарените концерни минават към нов артикул - отново от тютюн, който гори след електронагряване, само че не отделя пепел и пушек. От идващият месец Philip Morris ще го предлага и в България. Затова пред клиентите стои въпросът какъв брой са нездравословни. Краткият отговор на този въпрос, който дават първите проби на производителите до тук са, е, че отровите са най-малко 90% по-малко от класическите цигари. " Клиничните изпитвания демонстрират, че при елиминиране на горенето най-вредните субстанции в кръвта на пушачите са като при тези, които към този момент не пушат ", заключи доктор Морис Смит, старши теоретичен специалист на Philip Morris по време на Четвъртата годишна конференция " Иновации и положителни практики в здравния бранш " проведена от вестник " Капитал ".

Резултатът от тестванията

Тестовете са осъществени в Япония, Съединени американски щати и Англия измежду доброволци, които пушат. В рамките на 90 дни една част от тях не престават да пушат елементарни цигари, друга част не пушат, а третата група минава на новия артикул на Philip Morris с тютюн, само че без горене. Резултатите от кръвните проби демонстрират най-високи стойности на субстанции, като въглероден оксид, бензен, акролеин и бутадиен, които се откриват в кръвта на пушачите при участниците в проучването, които употребяват общоприети цигари. При двете групи участници – тези, които не пушат по време на проучването, и тези, които са минали на новото бездимно тютюнево произведение, резултатите от кръвните проби демонстрират съвсем идентични стойности на изследваните субстанции.

Д-р Смит изясни, че компанията има доказателства от лабораторни и предклинични проучвания, показващи по-малката токсичност (понижена с 95%) и нездравословни субстанции, като катран и други канцерогени (понижени със приблизително 90-95%) на новите артикули. В основата на всичко стои унищожаване на горенето, при което се отделят повече от 6000 нездравословни субстанции, които предизвикват рак на белия дроб, емфизем и заболявания на сърцето. С елиминиране на горенето, равнищата на тези субстанции понижават доста.

Какво следва

Philip Morris са внесли повече от 2 милиона страници с научни проучвания и данни в Американската организация по храни и медикаменти, а досието на първия бездимен артикул на компанията - IQOS, се прави оценка и от отрасловия орган във Англия - Обществено здраве Англия.

При новите тютюневи артикули не са без значение контролът върху качеството и потреблението на одобрени интернационалните стандарти, отбелязва доктор Смит. " Например преди години електронните цигари са пуснати на пазара без задоволително данни за тях. Ние желаеме да има задоволително данни, въз основата на които да се приложи и нужната регулация ", разяснява доктор Смит. Това съгласно него ще даде на потребителите по-голяма убеденост при използването на такива артикули.

Изследванията на Philip Morris не престават, като доктор Смит заяви, че до момента компанията е вложила повече от 3 милиарда $, а научните разработки на новите бездимни други възможности на компанията не престават към този момент 10 години.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР