Компанията Doroni Aerospace, базирана в Маями, САЩ обяви в петък,

...
Компанията Doroni Aerospace, базирана в Маями, САЩ обяви в петък,
Коментари Харесай

Летящият електромобил Doroni H1 получи разрешение да оперира в САЩ

Компанията Doroni Aerospace, основана в Маями, Съединени американски щати разгласи в петък, че нейният напълно електрически летящ автомобил Doroni H1 е получил формален документ за летателна валидност от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA).

Двуместният електрически летящ автомобил Doroni H1 с отвесно политане и кацане (eVTOL) е с компактни размери (7 метра дължина и 4,3 метра ширина), тъй че може да се помести в двоен гараж.

Doroni H1 има 8 витла от тунелен вид за политане и кацане и 2 за водоравен полет, задвижвани от 10 електрически мотора. Превозното средство има крейсерска скорост от 161 км/ч, оптималната скорост от 225 км/ч, обсег от 97 километра и оптимално време за полет от 40 минути. Капацитетът на потребния товар е 227 кг. Батерията поддържа бързо зареждане – належащо е по-малко от 20 минути, с цел да се добави зарядът от 20% до 80%.

Doroni H1 може да се ръководи и отдалечено. Това лято Doroni H1 извърши първия си пилотиран полет, ръководен от основния изпълнителен шеф на компанията Дорон Мердингер.

Според Мердингер компанията към този момент е получила повече от 370 предварителни поръчки за Doroni H1. Doroni Aerospace възнамерява да построи 120 до 125 бройки Doroni H1 до 2025 или 2026 година. В последна сметка стартъпът възнамерява да доближи произвеждане на до 2500 летящи електрическия автомобил годишно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР