Компанията “Дебенхамс и собственикът на “Топшоп, “Аркадия, две от най-големите

...
Компанията “Дебенхамс и собственикът на “Топшоп, “Аркадия, две от най-големите
Коментари Харесай

Големи британски вериги пред фалит заради локдауна


Компанията “Дебенхамс ” и притежателят на “Топшоп ”, “Аркадия ”, две от най-големите английски компании за търговия на облекла и други артикули, са на ръба на колапс а след следствията от ковид а и ожесточената онлайн конкуренция. Те рискуват загубата на 25 000 работни места , осведоми Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

Британската верига универсални магазини “Дебенхамс ” съобщи, че се постанова да ограничи част от бизнеса си за малко евентуално избавяне, което значи, че ще бъдат съкратени към 12 000 работни места.

Веригата, която страдаше доста преди пандемията, направи изказването, откакто английският търговец на облекла “Аркадия ” разгласи, че 13 000 работни места са изложени на риск.

Новините идват в навечерието на излизането от второто блокиране във Англия , което порази в частност националния бранш за търговия на дребно и хотелиерството.

“Дебенхамс ”, чиято история датира от края на 18 век, съобщи в изказване, че ще продължи да търгува посредством своите 124 магазина в Обединеното кралство и онлайн, с цел да почисти запасите, откакто търговецът на дребно “JD Sports ” се отдръпна от избавителните договаряния.

“След привършване на този развой, в случай че не са получени различни предложения, интервенциите в Обединеното кралство ще приключат ”, добави той.

“Дебенхамс ”, която към този момент е съкратила хиляди работни места преди и по време на пандемията, понастоящем работи с към 12 000 чиновници – най-много заплащани от държавното управление по схемата за Covid.

“Икономическият пейзаж е извънредно провокационен и, дружно с несигурността, пред която е изправена английската промишленост за търговия на дребно, не може да се реализира жизнеспособна договорка ”, сподели Джеф Роули, един от админите, настоящи от името на групата.

“Аркадия ”, притежател на редица марки като Topman, Evans и Wallis, които продават и в магазините на “Дебенхамс ”, упреква своите рокади в администрацията значително за колапс а в резултат на пандемията.

“Ситуацията с “Аркадия ” е трагична, няма да подлагам на критика никого, само че има доста отчети, които показват някои неточности от страна на управлението там ”, сподели основният съдружник на премиера Борис Джонсън Майкъл Гоув.

“Кошмар преди Коледа чака 25 000 чиновници, които ще изгубят работата си, в случай че не бъдат открити купувачи за елементи от двата бизнеса ”, сподели Сузана Стрийтър, старши анализатор на вложенията и пазарите в “Hargreaves Lansdown ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР