Компанията British Airways съобщи, че ще отмени още стотици полети

...
Компанията British Airways съобщи, че ще отмени още стотици полети
Коментари Харесай

Кризата с полетите се задълбочава! 1500 са вече отменените


Компанията „ British Airways ” заяви, че ще анулира още стотици полети през лятото. Това ще засегне десетки хиляди пасажери, възнамеряващи да летят от лондонското летище „ Хийтроу ”, оповестява.

През пролетта въздушният транспортьор разгласи, че ще анулира 10% от полетите си в интервала сред април и октомври, с цел да не се стига до обстановки, при които да би трябвало да се анулират полети в деня на заминаването им, добавя Българска телеграфна агенция.

Летищата в Европа, Съединени американски щати и на други места страдат от липса на чиновници на всевъзможни длъжности - от носачи на багаж до охранители. Липсите, в съчетания с внезапно нарасналите се пътувания след анулацията на рестриктивните мерки против COVID-19 в доста страни по света, доведоха до дълги опашки на летищата и отлагания на полети. 

Отмяната на полетите на „ British Airways ” последва и решение на чиновниците на летище „ Хийтроу ” да излязат в стачка с искане за по-високи заплати. В момента се доуточняват датите за протестното деяние, само че се чака то да се състои в разгара на летните отпуски. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР