Компанията Астреко Холдинг добави в портфолиото си представителство и на индийската компания

...
Компанията Астреко Холдинг добави в
портфолиото си представителство и на
индийската компания
Коментари Харесай

Най-новата марка на автопазара е Mahindra, стартира със златен медал на панаира в Пловдив – видео

Компанията Астреко Холдинг добави в портфолиото си посланичество и на индийската компания Mahindra&Mahindra. Първият дом на огромната индийска компания ще се намира в комплекса на Астреко Холдинг на бул. Челопешко шосе 40 в столицата. По време на специфичната конференция по случая в панаирното градче в Пловдив индийската компания и портфолиото й бяха представени персонално от господин Жозе Ебенизер, генерален шеф на Mahindra Europe.

Историята на компанията започва от 1945-а година като търговец на стомана, а през 1949-а започва лицензното произвеждане на модела-легенда от Втората международна война Willys MB по-известен като Jeep. За своите 70 години история компанията се трансформира в глобална корпорация с пазарна оценка от над 19 милиарда $. Постепенно се развива производството на лекотоварна, високопроходима техника за армейски и цивилни потребности.

През 2007-а започва съвместно производство с Renault на модела Logan, а в сътрудничество с компанията Navistar International още на камиони и рейсове. Mahindra има заводи вЛатинска Америка – Бразилия, Уругвай и Парагвай, Египет, Съединени американски щати, Замбия, Тунис, Мароко, Кения, Етиопия и Южна Африка.

В гамата на компанията за индийския пазар попадат 13 модела, измежду които популярните Bolero, KUV 100, NuvoSport, Scorpio, Thar. TUV 300и XUV 500. Има и изцяло електрически модел - седанът E Verito. Последната облага на индийците за 168 милиона евро е италианската дизайнерска къща Pininfarina.

Много мощни са позициите на индийската компания и при двуколесните мепесета – те са притежатели към този момент на двуколесното поделение на Peugeot, на английската BSA и на чешката марка Jawa. Отборът на Mahindra в надпреварата Формула-Е беше разгласен за най-прогресиращ с водачите си Ник Хайдфелд и Феликс Розенквист.



На панаира в Пловдив марката се представи с два модела – градският SUV KUV 100 и седемместният XUV 500. Градската машинка е от вида паркетен SUV, има габарити 3700х1727х1655 мм, междуосието е 2385 мм, багажникът е 243 л /473 л при сгънати задни седалки/. Мощноста на трицилиндровия, 1,2-литров мотор е 82 к.с., оптималната скорост е 148 км/ч, средният разход на гориво 6,2 л на 100 км път. Хомологацията е Евро 6, отделяният СО2 е 146 грама на километър.

Седемместният XUV 500 е с габарити 4585х1890х1785 мм, междуосието е 2700 мм. Обемът на агажника е 93 литра с три реда седалки и нараства до 1512 при сгъването на задните два реда. Двигателят е с ходов размер 2179 куб.см, мощноста му възлиза на 140 к.с., предавателната кутия е 6-степенна механична, задвижването е предно или пълно, резервоарът е 70 литра.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР