Компанията „Амазон“ обяви, че ще въведе изцяло нова система за

...
Компанията „Амазон“ обяви, че ще въведе изцяло нова система за
Коментари Харесай

„Амазон“ ще сканира ръката ни при плащания

Компанията „ Амазон “ разгласи, че ще вкара напълно нова система за заплащания – единствено с махване с ръка. Новата технология с име Amazon One ще сканира дланта ни за една или две секунди и следва да бъде тествана във физическите магазини на компанията в Сиатъл, написа Би Би Си, предава БТВ.

Скенерите за ръце не са напълно нова технология и към този момент се ползват на разнообразни места по света.

„ Идентификацията с длан е основана на фотография на вените ни. Разпределението на вените под кожата е неповторимо за всеки човек и е прикрито от взор, което прави фалшификацията съвсем невъзможна “, изяснява доктор Базел Халак от университета в Саутхемптън.

От „ Амазон “ не разясняват с какво тъкмо се разграничава тяхната технология от към този момент наличната, като се изключи „ особено направени логаритми и хардуер, които ще сканират отличителните белези върху ръката и под повърхността на кожата “.

Технологията ще бъде безконтактна, което компанията показва като бонус във времената на ковид.

Разпознаването на дланта ще бъде тествано в новаторските супермаркети на компанията, където всеки покупател самичък маркира и заплаща покупките си. За да се записват, всеки би трябвало да даде банкова карта, която да бъде обвързвана с данните от ръката му.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР