Компанията Аккую Нуклеар, реализираща проекта за изграждане на първата ядрена

...
Компанията Аккую Нуклеар, реализираща проекта за изграждане на първата ядрена
Коментари Харесай

Аккую Нуклеар подаде документи за лиценз за строежа на трети блок на АЕЦ Аккую

Компанията " Аккую Нуклеар ", реализираща плана за създаване на първата нуклеарна електроцентрала в Турция, е подала през март документи в Турската организация за атомна сила /ТАЕК/ за приемане на лиценз за създаване на трети блок на АЕЦ " Аккую ", заяви ТАСС.

От пресслужбата на компанията обявиха за ТАСС, че задачата през тази година ще бъде приключването на оформянето на релефа на площадката. До в този момент са подготвени 70 % от цялата територия. Останалите 30 % ще бъдат завършени до края на годината, обявиха от " Аккую Нуклеар ", предава Българска телеграфна агенция.

Компанията заяви още, че през 2019 година е планувано да бъде издадено главното позволение за създаване на втория блок на централата и да стартира отливането на фундаментната му плоча. През декември ТАЕК даде лимитирано позволение за строителството на втория блок, което разреши на " Аккую Нуклеар " да стартира строително-монтажни работи.

Първата АЕЦ в Турция се строи на основата на междуправителствено съглашение сред Русия и Турция, подписано през 2010 година, и в нея ще бъдат конфигурирани съветски реактори ВВЕР-1200.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР