Компанията Airbnb обясни, че спирането на дейността ѝ в Русия

...
Компанията Airbnb обясни, че спирането на дейността ѝ в Русия
Коментари Харесай

Жителите на Русия и Беларус вече няма да могат да резервират настаняване през Airbnb

Компанията Airbnb изясни, че прекъсването на активността ѝ в Русия и Беларус също по този начин ще значи, че жителите на тези страни няма да могат да резервират посредством услугата.

„ Airbnb спря активността си в Русия и Беларус. Това значи, че резервациите за настаняване и престояване в Русия и Беларус посредством системата са прекратени, а гостите от тези страни към този момент няма да могат да резервират на никое място, се споделя в известието.

Освен това няма да е допустимо да се резервира настаняване в жилища както в Русия, по този начин и в Беларус. Службата даде обещание да рапортува всяка една нова информация, според от развиване на обстановката.

Месец по-рано шефът на услугата за краткосрочни наеми на жилища в Airbnb Брайън Чески съобщи, че компанията стопира всички интервенции в Русия и Беларус.

В същото време онлайн услуга за резервации на хотели Booking.com взе сходно решение. При опит за запазване на парцели на територията на съответната страна, се появява известие: „ Няма парцели, отговарящи на вашите критерии за търсене. Опитай отново ".

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Чернишенко разпореди на Ростуризма и Министерството на цифровото развиване да разработят въпроса за основаването на вътрешен аналог на Booking.com.

Източник: Газета.ru
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР