Компанията ACG на руския предприемач Артем Волинец, специализирана в сливания

...
Компанията ACG на руския предприемач Артем Волинец, специализирана в сливания
Коментари Харесай

Руски бизнесмен купи два рудника в Бразилия - за $1 милиард

Компанията ACG на съветския бизнесмен Артем Волинец, профилирана в сливания и придобивания (SPAC), подписа контракт за придобиване на два рудника в Бразилия за общо 1 милиарда $. Бившият началник на компанията " En+ " Артем Волинец, купи никелов и меден рудник в Бразилия за общо 1 милиард $, заяви " Комерсант ".

Съгласно изискванията по договорката, ACG ще придобие никеловия рудник " Санта Рита " и медния рудник " Сероте " от капиталови фондове, съветвани от Appian Capital.

Компанията на предприемача възнамерява да доставя никелов сулфид и меден концентрат в Европа и освен, за по-нататъшна преправка. Краен консуматор на продукцията ще бъдат автомобилни фабрики.

В бъдеще никеловият сулфид и медният концентрат от тези рудници ще бъдат доставяни за преправка в Европа и Северна Америка, а по-късно - на автомобилостроители за произвеждане на (електрически) транспортни средства. Сделката е подкрепена от швейцарската комерсиална компания Glencore.

По мнението на анализатори, начинанието има (големи) шансове за триумф, макар по-високата себестойност на продукцията, спрямо сходни планове в Русия.
 ExxonMobil изхарчи милиарди за търсене на нефт край Бразилия, само че не откри подобен
Американски петролен колос изхарчи милиарди за търсене на нефт край Бразилия, само че не откри подобен

Мащабният план е почнал от 2017 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР