Компания Дисни организира бляскава премиера на игралната версия на хитовата

...
Компания Дисни организира бляскава премиера на игралната версия на хитовата
Коментари Харесай

Дисни организира премиера на Мулан въпреки коронавируса

Компания " Дисни " провежда блестяща премиера на игралната версия на хитовата си анимация " Мулан ", макар опасенията, че разпространяването на ковид ще задържи продукцията за неопределен срок отвън Китай - вторият максимален кино пазар, съобщи Ройтерс.

Към момента решението на студиата е " шоуто да продължи " в киносалоните в по-голямата част от света. Голямото изключение стана новият филм " Смъртта може да изчака " от поредицата за Джеймс Бонд, чието излизане на екран беше отсрочено от април за ноември, предава Българска телеграфна агенция.

Шефовете на студиата наблюдават " изкъсо " разпространяването на ковид и идния кино календар. Летният сезон на блокбастърите би трябвало да стартира на 1 май с приключението на " Марвел " " Черната вдовица ", последвано от следващия високоскоростен театър " Бързи и гневни " на " Юнивърсъл пикчърс ", продължението на " Топ Гън " на " Парамаунт пикчърс " и други високобюджетни екшън продукции.

Ако коронавирусът задържи хората вкъщи или наложи затварянето на повече киносалони, това ще се отрази неподходящо върху бокс-офиса в най-доходоносния холивудски сезон. Киносалоните в Китай, Италия и елементи от Франция са затворени, напомня организацията.

Ситуацията слага филмовите студиа в " неразучена територия ", отбелязва Джеф Голдстийн от " Уорнър брадърс ". " Компанията ни към този момент не е отлагала излизането на свои филми на екран, само че имаме едно мислено. Трябва да сме бдителни и да проследим по какъв начин ще се развият нещата ", споделя Голдстийн.

Игралната версия на " Мулан " на стойност 200 милиона $ се чака да стане един от най-големите шлагери на " Дисни " за годината.

Филмът е " нагоден " да допадне особено на китайския пазар, разказвайки историята на локална героиня с напълно азиатски актьорски състав, включващ звезди от ранга на Дони Йен, Джет Ли, Джейсън Скот Лий. Главната роля е поверена на добре познатата в родината си телевизионна и кино актриса Лю Ифей.

На този стадий остава неразбираемо по кое време киносалоните в Китай още веднъж ще отворят порти. В Съединени американски щати игралната версия на " Мулан " излиза на екран на 27 март.

" Сърцето ми страда за всички хора в Китай и по света, наранени от ковид. Ще бъде същински празник, когато се отвори опция да изпратим кино лентата вкъщи ", показа режисьорката Ники Каро на аления килим, постлан в Лос Анджелис за премиерата на " Мулан ".

" Филмът е предопределен за световна аудитория. Искаме всички да го видят ", съобщи на собствен ред продуцентът Крис Бендър.

Според анализатора Пол Дергарабедиян " Мулан " ще бъде значим тест за ходенето на кино на фона на обстановката с ковид, която се трансформира ежедневно.

Въпреки упованията да последва образеца на водещи фестивали и прояви, анулирани или отсрочени поради ковид, компания " Дисни " провежда блестяща премиера на " Мулан " в Лос Анджелис, отбелязва уеб сайтът Дедлайн.

Премиерната прожекция мина по проект, с дискретни ограничения за сигурност, подхванати от уредниците й в спектакъл " Долби " и присъстващите, рутинни полицейски инспекции, дезинфекциращи средства разполагаем.

Макар и по-предпазливи и постоянно след получено разрешение, приветствията, прегръдките и целувките бяха нормална панорама на аления килим. Особена зоркост беше проявена към храната на приема. Заради посетител, разрешил си да вземе бисквитка със салфетка, вместо да изчака да бъде обслужен от сервитьор, е изхвърлен целият поднос с лакомства. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР