Компаниите в технологичния сектор - от стартъпи до гиганти, продължават

...
Компаниите в технологичния сектор - от стартъпи до гиганти, продължават
Коментари Харесай

Военната индустрия. Големият печеливш от чистката в технологичния сектор

Компаниите в софтуерния бранш - от стартъпи до колоси, не престават да редуцират десетки хиляди чиновници. Това дава опция за Пентагона и неговите подизпълнители от отбранителната промишленост, който се появява един път на потомство, написа Fast Company.     А точно - да попълнят редиците си с софтуерни гении, които са изцяло подготвени и нямат срещу да сменят промишлеността.     Според скорошно изследване на Morning Consult, представено от изданието, 1/3 от работещите в областта на технологиите декларират, че в този момент е по-вероятно, в сравнение с преди една година, да обмислят работа за военнопромишления комплекс, а съвсем половината нямат нищо срещу работата им да се употребява на бойното поле.     Майк Канаан, помощник на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Харвардското учебно заведение " Кенеди " и специалист по отбранителни технологии, споделя, че изследването " количествено удостоверява " смяната, която той усеща от месеци. През ноември предходната година, когато той написа обява в LinkedIn, в която приканва съкратените софтуерни чиновници да обмислят работа в областта на защитата, получава голям брой известия от заинтригувани експерти. Много от тях нямат опит на позиция на държавна работа или защитата, само че са се заинтересували къде могат да аплайват за сходна, което, по думите му, е “нещо напълно ново ”.    Това дава на военните рядката опция да привлекат софтуерни гении. " Тези хора са изгубили препитанието си, не могат да чакат една година, с цел да си намерят нова работа, тъй че би трябвало да се възползваме от този миг ", споделя Канаан пред Fast Company.  
През януари Агенцията за национална сигурност (АНС) разгласи това, което назова " един от най-големите си скокове в наемането на чиновници от 30 години насам ”, с открити над 3 000 нови работни места, напомня изданието и показва, че съвсем половината от тези позиции са в региона на технологиите. Това се случва, откакто три месеца институцията организира акция, ориентирана към съкратените софтуерни служащи, посредством LinkedIn.     " Опитваме се да се възползваме от тези съкращения в региона на технологиите ", декларира пред Nextgov Моли Мур, заместник-директор на организацията по дейностите за подкрепяне на работната мощ.     Министерството по въпросите на ветераните на Съединени американски щати също започва акция за наемане на ИТ чиновници през декември предходната година, още веднъж ориентирана към съкратените в софтуерния бранш.    

Секторът на защитата, със своята затворена просвета, строга канара на възнаграждение и спорно отношение към военни дейности в разнообразни елементи на света, в предишното изпитваше проблем да притегли високопрофилни специалисти поради конкуренцията на софтуерни компании, които предлагаха доста по-добри условия, показват още от Fast Company. Изданието цитира отчет на McKinsey от предходната година, от който излиза наяве, че в 15-те най-големи компании в региона на галактическите проучвания и защитата не са заети 50 000 работни места, като " преобладаващата част " от тях са за софтуерни функции.  
Основната причина за това, считат анализаторите, са точно парите. " Има съществено разминаване сред заплащането в държавния и отбранителния бранш и това в частния ", споделя Крис Райс, сътрудник в региона на търсенето на изпълнителни фрагменти, измежду чиито клиенти са както софтуерни компании, по този начин и организации от отбранителния бранш.     Общото заплащане на старши разработчик в Гугъл, да вземем за пример, се прави оценка на 375 000 $. Това е много повече от най-високата допустима заплата в държавната администрация на Съединени американски щати - 226 300 $, и то за министъра на защитата.    Но има признаци, че за работещите в областта на технологиите заплащането към този момент не е всичко, подчертават от Fast Company. Според изследването на McKinsey 60% от работещите в областта на технологиите декларират, че интензивно или пасивно търсят нова работа, и факторът, който считат за най-съществен, не е заплатата или придобивките, а сигурността на работното място.     Все отново отбранителният бранш има да извърви дълъг път, преди да успее да реши казуса си с дефицита на софтуерен гений, безапелационен е консултантът Мат Шримпър, който е създател на отчета на McKinsey.    " Ако погледнете броя на редовете код в аерокосмическите платформи, той се удвоява на всеки четири години, а това има голямо значение за потребностите от гении на фирмите в региона на авиацията и защитата ", споделя той. " Но в случай че погледнете действителните потоци от гении към фирмите от бранша на галактическите и военните проучвания, той губи два пъти повече хора поради софтуерните компании, в сравнение с притегля от тях ", изяснява в умозаключение Шримпър.           
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР