Компаниите Huawei и ZTE отдавна са под наблюдението на американското

...
Компаниите Huawei и ZTE отдавна са под наблюдението на американското
Коментари Харесай

Тръмп забрани на държавните структури на САЩ да използват устройствата на Huawei и ZTE

Компаниите Huawei и ZTE от дълго време са под наблюдението на американското държавно управление. Huawei не можа да излезе на пазара на Съединени американски щати, тъй като бе обвинена в взаимна работата със специфичните служби на Китай. А ZTE напълно неотдавна бе осъдена. Сега службите на Съединени американски щати се притесняват, че потреблението на смарт телефоните на тези китайски компании е опасност за националната сигурност.

Във връзка с това президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа законопроект, забраняващ потреблението на каквито и да било устройства от всички китайски марки в Белия дом и други държавни институции. Забраната е наложена за две години. Законът визира реализатори и комерсиални организации, работещи с държавното управление и държавните структури.

Забраната важи освен за смарт телефоните, таблетите и компютрите, само че и за рутерите . Най-много ще пострада Huawei, която към сегашен ден е най-големият производител на мрежово съоръжение. Huawei доставя на американския пазар голям брой комутатори, рутери, хъбове, концентратори и LTE модеми.

Засега не се знае дали тези компании ще апелират решението на американското държавно управление. Huawei още предходната година съобщи, че Съединени американски щати няма никакви доказателства за приключване на информация към китайските органи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР