Комитетът на Доналд Тръмп за набиране на средства, наречен Да

...
Комитетът на Доналд Тръмп за набиране на средства, наречен Да
Коментари Харесай

Тръмп е изправен пред ново предизвикателство: как да похарчи 90 милиона долара

Комитетът на Доналд Тръмп за набиране на средства, наименуван " Да спасим Америка ", е събрал над 90 милиона $, откогато той загуби изборите предходната година. Това е една от най-големите суми, събрани от организации на републиканците.

Тази огромна сума приказва за въздействието на някогашния президент върху партията, само че също по този начин акцентира един проблем - събраните от Тръмп пари са толкоз доста, че даже в случай че комитетът направи оптималното подаяние от 5000 $ за републиканец на всички избори за Конгреса, ще бъдат нужни десетилетия, до момента в който тези средства бъдат изхарчени.

Подадени по-миналата събота данни от " Да спасим Америка " обаче демонстрират защо ще бъдат главните разноски, както чакат специалистите: комитетът може да финансира манифестации на Тръмп години наред, подготвяйки вероятното му присъединяване в конкуренцията за Белия дом през 2024 година, като видимо оказва помощ на други претенденти.

Специалисти по финансиране на акции споделят, че според разпоредбите на Федералната изборна комисия (ФИК) " Да спасим Америка " може да финансира неговите политически пътувания и действия, само че не и предизборната му акция, в случай че той се кандидатира - нещо, което Тръмп още не е направил.

Според подадените пред ФИК данни комитетът " Да спасим Америка " е похарчил над 700 000 $ за разнообразни прояви през първата половина на 2021 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР