Комисията за защита на потребителите извърши 195 проверки за райски

...
Комисията за защита на потребителите извърши 195 проверки за райски
Коментари Харесай

Спряха продажбата на райски газ в 11 магазина и 13 сайта

Комисията за отбрана на потребителите извърши 195 инспекции за божествен газ в интервала от 26 юли до 29 юли. При тях е била установена продажба на рисковото вещество в 11 магазина и 13 уебсайт а, издадени са заповеди за прекъсване на продажбата. Взети са проби и инспекциите не престават, сподели министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

Инспекторите на КЗП са на терен в цялата страна и най-много по Черноморието – в магазини за алкохол и цигари, заведения за хранене и развлечения и такива с нощен режим на работа, магазини за празненство артикули и други.

Регионалните дирекции на комисията са открили, че огромна част от продуктите, съдържащи божествен газ, са опаковани в кутия с етикет: Капсули за сметана с усет и мирис (различни търговски марки), железни капсули, цялостни с N2O или азотен оксид (Е942) за подготвяне на сметана, мусове, кремове със наличие към 8.2 гр. диазотен оксид.

При инспекциите на уеб сайтове, които продават божествен газ, е открито, че три от тях съдържат информация за притежателите и тя е предоставена на Главна дирекция „ Контрол на пазара “ за осъществяване на инспекции на място. Останалите 10 уеб страницата от тези, за които е открито, че оферират за продажба рисковия артикул, не са оповестили кое е лицето, което продава божествен газ. Извършени са контролни поръчки и ще бъдат подхванати всички вероятни дейности за разкриване на търговеца.

До двете най-големи платформи за онлайн извършване на покупки са изпратени писма с искане за даване на информация за всички лица, които оферират за продажба божествен газ . Тя също ще бъде предоставена на Групово дело „ Контрол на пазара “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР