Комисията за защита на конкуренцията наложи санкции за извършени нарушения

...
Комисията за защита на конкуренцията наложи санкции за извършени нарушения
Коментари Харесай

КЗК наложи санкции на ЕВН и ЧЕЗ

Комисията за защита на конкуренцията наложи наказания за осъществени нарушавания по чл.21 от Закон за защита на конкуренцията на разпределителните и снабдителните предприятия от икономическите групи ЕВН и ЧЕЗ, оповестиха от пресцентъра на Комисия за защита на конкуренцията.

Комисията е открила, че във всяка от икономическите групи предприятията ползват обща тактика и практики, с които дискриминират самостоятелните търговци отвън съответните групи и лимитират търговията с електрическа сила по свободно контрактувани цени. Поведението на сдруженията се демонстрира по отношение на прекосяването на икономически консуматори от доставка по контролирани към доставка по свободно контрактувани цени и може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазара на търговия с електрическа енергия по свободно контрактувани цени и да засегне ползите на потребителите.

Решенията могат да бъдат обжалвани от страните и всяко трето лице, което има юридически интерес, в 14-дневен период, който стартира да тече от съобщаването им по реда на Административнопроцесуален кодекс, а за третите лица – от публикуването в електронния указател на Комисията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР