Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на Български

...
Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на Български
Коментари Харесай

КЗК наложи санкции на Български пощи“ ЕАД

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена глоба на „ Български пощи “ ЕАД в размер на 247 564 лева за осъществено нарушаване по чл.36, алинея 4 от Закон за защита на конкуренцията.

Преписката е формирана по искане на „ Стар Пост “ ООД. По време на инспекцията комисията откри, че „ Български пощи “ ЕАД е предоставяло в страната пощенски услуги, за които е имало подписани контракти с възложители по публични поръчки. Проучването е установило, че цените за осъществяване на услугите са по-ниски от разноските за осъществяването на тези услуги. Установено е също и че услугите са предоставяни в обилни количества, за нескончаем интервал от време.

Според Комисия за защита на конкуренцията, задачата е нелоялно привличане на клиенти.

Комисия за защита на конкуренцията приема, че са налице данни за осъществено нарушаване по член 36, алинея 4 от Закон за защита на конкуренцията от страна на „ Български пощи “ ЕАД, и с решение постановява преустановяване на нарушаването и неотложно осъществяване, като разпорежда на „ Български пощи “ ЕАД направените в производството разходи.

Решението предстои на обжалване пред Административен съд - София област в 14 (четиринадесет) дневен период от съобщаването му на страните.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР