Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката за продажбата

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката за продажбата
Коментари Харесай

КЗК даде зелена светлина на сделката за ТЕЦ Варна

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) утвърди договорката за продажбата на Топлоелектрическа централа "Варна " от чешкото държавно сдружение "ЧЕЗ Груп " на българската компания "Сигда ".

"Сигда " е благосъстоятелност на някогашния транспортен министър от кабинета "Орешарски " - Данаил Папазов. Собственици на 100% от капитала на компанията са синът му Станислав Папазов и щерка му Ивелина Папазова.

В претекстовете към решението на Комисия за защита на конкуренцията пък категорично е посочено, че придобиването цели модернизиране на затворената Топлоелектрическа централа "Варна “ и стартиране в употреба на блокове №4, 5 и 6. Очаква се тези блокове да преминат на газ, като към този момент е стартирано основаване на газова апаратура

Топлоелектрическа централа "Варна " беше спрян от употреба при започване на 2015 година, тъй като не отговаряше на екологичните условия. Папазов обаче твърди, че откакто го придобие, ТЕЦ-ът ще възобнови работа

Още преди време пък стана ясно, че ЧЕЗ желае да продаде бизнеса си у нас преди година.Освен покупател на Топлоелектрическа централа Варна се търси покупател и на доставчика на ток в Западна България.

От уеб страницата на чешкото сдружение излиза наяве, че варненската компания "Сигда " благосъстоятелност на Папазов е предложила най-хубавата оферта за централата, която е най-голямата въглищна мощ след тецовете в Маришкия басейн.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР