Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката за придобиването

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката за придобиването
Коментари Харесай

КЗК даде зелена светлина на сделката за ТЕЦ Варна

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) утвърди договорката за придобиването на Топлоелектрическа централа Варна. Централата се продава от чешката компания ЧЕЗ на българската компания „ Сигда “.

Решението на Комисия за защита на конкуренцията гласи, че придобиването цели модернизиране на затворената Топлоелектрическа централа „ Варна “ и стартиране в употреба на блокове №4, 5 и 6. Очаква се тези блокове да преминат на газ, като към този момент е стартирано основаване на газова апаратура.

Цената на договорката не е оповестена, само че преди време в чешки медии се появи информация, че ще бъде към 50 млн. евро.

Kyпyвaчът " Cигдa " OOД e peгиcтpиpaн във Bapнa, ĸaтo yпpaвитeли нa фиpмaтa ca някогашният финансов министър в кабинета " Орешарски " Данаил Папазов и синът му Станислав. B yпpaвлeниeтo нa дpyжecтвoтo e и дъщepятa Ивeлинa.

Топлоелектрическа централа „ Варна”, който е с конфигурирана мощ от 1260 MW, е спрян от 1 януари 2015 година Източници са коментирали, че самата електроцентрала, която в този момент има цената на скрап, не е привлекателна. Привлекателна обаче е земята, на която е ситуирана и която има сдружението.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР