Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката по изкупуване

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката по изкупуване
Коментари Харесай

КЗК разреши на "Изи кредит" да купи конкурента си в бързите заеми "Провидент"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) утвърди договорката по изкупуване на дяловете на сдружението за небанково кредитиране " Провидент " от " Изи асет мениджмънт ", по-позната под името на водещия си артикул " Изи заем " (Easy Credit), заяви компанията - покупател. " Провидент " е локалното поделение на една от най-големите английски групи за небанково потребителско кредитиране International Personal Finance (IPF).
След решението на Комисия за защита на конкуренцията следва новите условия да бъдат отразени в Търговския указател, с което придобиването ще бъде в действителност завършено. Купувачът се ангажира да резервира всички чиновници на " Провидент " и техните работни места.
Сделката ще усъвършенства комерсиалната конструкция и географско покритие в страната посредством интеграция на екипите и на употребяваните положителни практики от двете сдружения, усъвършенствайки бизнес модела на дребните потребителски заеми. " Планираме да надградим създаденото от нас ноу-хау в бранша и да разгърнем капацитета на компанията, трансформирайки Easy Credit в един от най-бързо разрастващите се снабдители на финансово-технологични услуги в България ", разясниха от " Изи Асет Мениджмънт ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР