Комисията за защита на конкуренцията е отхвърлила искането на украинската

...
Комисията за защита на конкуренцията е отхвърлила искането на украинската
Коментари Харесай

КЗК отхвърли искането на Украинмаш да спре процедурата за поддръжка на МиГ-29

Комисията за защита на конкуренцията е отхвърлила настояването на украинската компания " Украинмаш " за прекъсването на публичната поръчка за поддръжка на изтребителите МиГ-29. Решението е било оповестено в последния работен ден на 2017-та година.

Решението на Комисия за защита на конкуренцията на процедура дава опция на Министерството на защитата да продължи договарянията с единствената определена от него компания РСК МиГ поради лиценза, който има. Комисия за защита на конкуренцията обаче показва, че украинската компания може да апелира решението пред тричленен състав на Върховния административен съд в 3-дневен период от съобщаването му на страните.

Министерството на защитата отдели към 82 милиона лв. за ремонта на МиГ-овете в Русия. Докато чакаше произнасянето на Комисия за защита на конкуренцията обаче, в края на 2017-та година, държавното управление преразпредели 53,4 млн. лева от тях за планове за поддръжка на военните летища и поправки на здания на военните учебни заведения.

Военният министър Красимир Каракачанов дефинира обжалването на процедурата за бойкот, и предвижда, че до края на февруари въпросът може да бъде решен. Поиска и смяна в Закона за публичните поръчки, която да ограничи опцията компании без интерес да апелират покупко-продажби за националната сигурност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР