Комисията за финансов надзор работи върху наредба и методика за

...
Комисията за финансов надзор работи върху наредба и методика за
Коментари Харесай

Готвят промени в застраховката Гражданска отговорност

 Комисията за финансов контрол работи върху разпоредба и методика за установяване на размера на компенсациите за имуществени неимуществени вреди във връзка със наложителната застраховка " Гражданска отговорност на автомобилистите “, която е изключителна значима. 

Наредбата за системата бонус-малус, която ще бъде обвързвана с спомагателни ИТ решения, също се чака да бъде финализирана. Това съобщи Владимир Савов, заместник-председател на Комисията за финансов контрол (КФН), управляващ ръководство “Застрахователен контрол ".

“През последните 18 месеца станахме очевидци на напъните на застрахователния бранш да ускори дигитализацията и даде отдалечени услуги в посока повишаване на онлайн продажбите, разпродажба на вреди и нови артикули.

Благодарение на това секторът съумя да премине през рецесията. Като регулатор, следим за отбраната на потребителите на небанкови финансови услуги и финансовата непоклатимост на застрахователи, въпреки това желаеме да насърчим развиването на бизнеса и технологиите, оставаме възприемчиви и отворени за разговор с бизнеса и софтуерните снабдители. ", разяснява още Савов.

Припомняме, че от 2018 г.  насам се вършат опити за въвеждането на бонус-малус, само че всички до момента удрят на камък.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР