Комисията за финансов надзор обявява списъци на всички поднадзорни лица

...
Комисията за финансов надзор обявява списъци на всички поднадзорни лица
Коментари Харесай

КФН обяви списък на длъжници: публични дружества, застрахователи и др.

Комисията за финансов контрол афишира описи на всички поднадзорни лица с непогасени в период отговорности за такси, дължими до 31 януари 2018 година
Представени са таблици с неиздължилите се сдружения по параграф 1д, ал.3 от ЗППЦК, АДСИЦ, облигационни излъчвания на обществени сдружения и други емитенти, обществени сдружения, застрахователни брокери, застрахователни сдружения и застрахователни сътрудници – физически лица, еднолични търговци и юридически лица, оповестиха от КФН.

Съгласно наредбата на член 27, алинея 5 от Закона за Комисията за финансов контрол при неплащане в открития период върху дължимите суми се начислява и дължи законна рента за веселба. Просрочените отговорности за таксите за реализиране на общ финансов контрол следва да бъдат заплатени от поднадзорните лица дружно с дължимата рента все още на заплащане.

Лихвата за веселба не е включена в посочените описи и за нейното пресмятане може да се употребява лихвения калкулатор от страницата на КФН. Просрочените такси за реализиране на общ финансов контрол подлежат на наложително осъществяване от обществени реализатори по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс или от правосъдни реализатори по реда на Гражданския процесуален кодекс.

При неплащане на таксите за общ финансов контрол в откритите периоди комисията и нейните органи могат да откажат даването на административна услуга на поднадзорното лице до осъществяване на задължението му за възнаграждение на таксата дружно с начислените лихви за веселба и разноските по формираното изпълнително произвеждане.

Обявените описи на поднадзорни лица с непогасени в период отговорности за такси за реализиране на общ финансов контрол за 2018 година са настоящи към 29.03. 2018 година и ще бъдат обновени и оповестени на интернет страницата на Комисията за финансов контрол всяка седмица. Заплащането на таксите се прави на касата на Комисията за финансов контрол или по следната банкова сметка в Българска народна банка.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР