Комисията за финансов надзор е изискала информация за всички сделки

...
Комисията за финансов надзор е изискала информация за всички сделки
Коментари Харесай

КФН проверява новоизбран депутат

Комисията за финансов контрол е изискала информация за всички покупко-продажби на Владислав Панев, който тази заран постави клетва като народен представител от „ Демократична България “. Информацията бе доказана пред БНР и от небанковия регулатор, и от самия Панев.

От Комисията за финансов контрол са безапелационни, че инспекцията има регулярен темперамент и не е обвързана с политическата активност на Панев.

Владислав Панев е дълготраен борсов вложител и е ръководител на сдружението „ Скай ръководство активи “. За БНР от Комисията за финансов контрол обясниха, че като контролен орган имат право да изискват документи, писмени пояснения и други данни за всички поднадзорни лица, какъвто се явява и Панев:

„ Извършването на отдалечен контрол над никога не е обвързвано с съществуването на осъществено нарушаване, а с настоящ обикновен и непрестанен контрол върху активността на поднадзорните лица и лица, притежаващи квалифицирано дялово присъединяване “, се споделя в позицията на небанковия регулатор.

От своя страна Владислав Панев съобщи, че не се тормози от инспекцията:

" Нямам безусловно никакви терзания от инспекцията на покупко-продажбите ми с скъпи бумаги от 90-те години насам. През цялото време съм бил безусловно транспарантен на финансовия пазар ".

Според небанковия регулатор инспекцията на Панев не е „ нито с ексклузивен, нито с необикновен темперамент “ и става въпрос за “ съвпадане на събитията, касаещи рутинната надзорна активност на КФН и политическия живот в страната “.

 Владислав Панев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР