Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започна да обсъжда

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започна да обсъжда
Коментари Харесай

Протест съпътства обсъждането в КЕВР на цената на газа за август

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) стартира да разисква декларираната от " Булгаргаз " цена на природния газ за август, като откритото съвещание е придружено от протестна акция на " Изправи се.БГ ".

Общественият снабдител упорства за повишаване с 55 на 100 на газа, което в случай че бъде утвърдено ще се стигне до рекорден растеж от 298 лева за мегават час.

Още преди седмица от КЕВР оповестиха, че нямат механизъм, с който значително да повлияят върху желаното нарастване. Тогава възобновеният ръководител Иван Иванов съобщи:

" Към момента не може да бъде изменена тази цена значително. Ние ще проверим несъмнено всички документи, съпътстващи заявката на " Булгаргаз ", само че нашите пълномощия са в две насоки – да проверим дали заявката е в сходство с дълготрайния контракт, в тази ситуация – само с Азербайджан, и дали са спазени законът, нормативната база на Република България в региона на природния газ ".

Решението на комисията ще стане ясно най-късно до 12 август.

Заседанието на регулатора е придружено от протестна акция на " Изправи се.БГ ", откъдето връчват студени радиатори на ръководителя на КЕВР. Лидерът Мая Манолова съобщи: " Чака ни една студена и скъпа зима. Даваме тези остарели радиатори на КЕВР, като това е подарък и премия за повсеместен принос в ощетяването на потребителите, поради скъпото парно и поради високите сметки на битовите консуматори на газ, в действителност сме наясно, че главен принос има четворната коалиция и държавното управление за цените на природния газ ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР