Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) определи нова цена

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) определи нова цена
Коментари Харесай

Природният газ поскъпва с 6,5%, реши КЕВР

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) дефинира нова цена на природния газ от през днешния ден - 87,50 лв. за мегаватчас. Тя е с 6,5% по-висока от цената през ноември.

" Комисията утвърди цената след осъществен разбор на импортираните през днешния ден от " Булгаргаз " ЕАД настоящи данни, формиращи цената на природния газ за декември. Те регистрират котировките на интернационалните газови пазари до 30 ноември в това число ", обясниха от регулатора.

КЕВР е открил, че общото планирано количество за вътрешния пазар е обезпечено от четири разнообразни източника. В ценовия микс е включено цялото контрактувано количество азерски природен газ, доставян по интерконектора " България - Гърция ".

" Булгаргаз " е сключил за декември два контракта за доставка на полутечен природен газ с търговци от района след тръжна процедура, при условия за минимална доставна цена и препоръчан метод на заплащане. В ценовия микс за месеца публичният снабдител е присъединил и количества природен газ от рандеман от газохранилището " Чирен ".

Проверка на страницата на КЕВР демонстрира, че природният газ през декември е с близо 40% по-евтин спрямо година по-рано. Тогава мегаватчас е коствал 146,09 лв.. Най-ниска през тази година беше цената на синьото гориво през август - 59,67 лв. за мегаватчас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР