Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри предложението на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри предложението на
Коментари Харесай

Цената на природния газ пада с повече от заявеното

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) утвърди предлагането на „ Булгаргаз " цената на газа да намалее от вторник със 17,64 на 100 до 109,88 лева./мегаватчас (MWh).

Комисията одобри решение по отношение на подаденото от "Булгаргаз " заявление за одобряване на цена за февруари 2022 година, по която публичният снабдител ще продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е публикуван лицен за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

Предварително декларираното понижение на цената на газа беше 14 на 100.

Решението е признато в сходство с изискванията на контракта сред "Булгаргаз " и "Газпром экспорт ", изискванията по контракта с азербайджанската компания и споразуменията към него, прецизират от КЕВР.

Междувременно Комисията по енергетика в Народното събрание организира чоп за преустановяване мандата на двама от членовете на КЕВР. Жребият сподели, че ще бъдат освободени Георги Златев и Владко Владимиров . Освобождаването на членовете на КЕВР се постанова поради решението на Народното събрание за понижаване на броя на членовете на Комисията.

Събитията в бранша на енергетиката бяха отключени след предложение на КЕВР в средата на декември за увеличение на цените на тока и

Последва, изостряне на напрежението с държавното управление, понижаване на броя на членовете на КЕВР и “.

Премиерът Кирил Петков упрекна КЕВР в предумишленост и изиска промените в комисията да се случат до края на януари.

В събота Петков сподели, че а за битовите консуматори би трябвало да отпадне незабавно откакто се образува новият състав на Комисията за енергийно и водно контролиране.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР