Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да увеличава

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да увеличава
Коментари Харесай

Иван Иванов: Парното и топлата вода няма да поскъпват до края на сезона

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) няма да усилва цената на топлинната сила, защото се обрисува цената за февруари, по която " Булгаргаз " ще продава природен газ на крайните доставчици и на топлофикациите, да бъде под 130 лв. за мегаватчас. Това сподели ръководителят на КЕВР Иван Иванов пред публицисти след края на  днешното намерено съвещание на регулатора, на което беше разискван отчет, обвързван с препоръчаната от публичния снабдител цена на синьото гориво за идващия месец.

" Тези български жители, които употребяват парно отопление в столицата и огромните български градове, би трябвало да бъдат спокойни, че до края на отоплителния сезон няма да има смяна в цената на топлинната сила ", разяснява Иванов. Фактът, че цената на природния газ през февруари ще с близо 30 % по-ниска по отношение на актуалната, е добра вест и за промишлеността, тъй като ще даде един комфорт при потреблението на природния газ ", разяснява той.

На въпрос на Българска телеграфна агенция дали цената на топлинната сила ще се увеличи след края на отоплителния сезон, Иван Иванов отговори, че КЕВР ще следи ценовите равнища на природния газ и тогава ще може да се каже. Той уточни, че прогнозната годишна цена на природния газ, който регулаторът дефинира за топлофикационните сдружения за този отоплителен сезон, е 122 лв. за мегаватчас.

" В края на отоплителния сезон ще създадем калкулации и бъдете сигурни, че каквото може, Комисията ще направи, с цел да отбрани ползите на българските жители ", добави ръководителят на КЕВР Иван Иванов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР