Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е разрешила на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е разрешила на
Коментари Харесай

КЕВР разреши спиране на първите три блока на ТЕЦ Варна

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) е разрешила на "ЧЕЗ България " да бъдат изведени от употреба енергийни блокове 1, 2 и 3 в Топлоелектрическа централа "Варна ". Решението е взето на закрито съвещание на КЕВР по-рано този месец, заяви Българска телеграфна агенция.

Заради прекъсването на трите блока на централата КЕВР променя и издадената на Топлоелектрическа централа "Варна " лицензия за активността "производство на електрическа сила ", като понижава конфигурираната електрическа мощ от 1 260 MW на 630 MW.

Топлоелектрическа централа "Варна " ЕАД е втората по величина топлоелектрическа централа в България и на Балканския полуостров. Тя е благосъстоятелност на "ЧЕЗ България ". На 1 януари 2015 година централата беше краткотрайно изведена от употреба, тъй като не извършва европейските правила за екология.

След изменението на лицензията на Топлоелектрическа централа "Варна " употребата на останалите три блока ще бъде допустима единствено след привеждането им в сходство с условията на европейското и национално законодателство във връзка с нормите за възможни излъчвания. Това може да бъде реализирано посредством създаване на сероочистващи съоръжения, монтиране на в допълнение поле на електрофилтрите и монтиране на нискоазотни горелки на блокове 4, 5 и 6. Към момента не са построени нужните уреди според условията на комплексното позволение, които биха разрешили по-нататъшна употреба, се споделя още в решението на КЕВР.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР