Комисията за борба с корупцията е установила конфликт на интереси

...
Комисията за борба с корупцията е установила конфликт на интереси
Коментари Харесай

КПКОНПИ уличи кмет на Нинова в конфликт на интереси

Комисията за битка с корупцията е открила спор на ползи при кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, оповестява Медиапул. Според инспекцията на КПКОНПИ, Гавалюгов непозволено е прекратил четири административни производства против компания за създаване на кабелни мрежи, на която той е бил притежател, преди да бъде определен за кмет от обединението „ ГДБОП “ („ Гражданско придвижване за ботевградски публичен разцвет “). Въпреки, че е определен от коалиция импровизирано в Ботевград се приказва, че Гавалюгов е доверено лице на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя го е харесала и ще го поддържа за втори мандат на общинските избори есента.

Актовете против компанията му са издадени още през 2014 година, година преди локалните избори, на които Гавалюгов победи дотогавашния градоначалник Георги Георгиев. Като шеф на сдружението той е подал възражения против откритите нарушавания, като процедурата е траяла да се бави още една година, оповестиха от Mediapool.bg.

През 2015 година Иван Гавалюгов трансферира компанията на дамата, с която живее на фамилни начала и която е майка на децата му. Малко по-късно, в качеството си на кмет подписва решения, с които приключва производствата против фамилното сдружение.

Антикорупционната комисия показва, че освен това деяние Гавалюгов е „ бил повлиян от частния интерес на обвързваното с него лице… облагата се показва в отбягване на глоба – в тази ситуация – унищожаване на противозаконни градежи “. В решението се показва, че кметът е трябвало да заявява, че има частен интерес по проблема, с цел да се води от решението. Това ли е новата „ Визия за България “ на Българска социалистическа партия, алтернативата на ръководството и нейните кметове по места, питат ботевградчани

„ При издаването на процесните заповеди Иван Гавалюгов в качеството му на кмет напълно е възприел възраженията, направени от самия него в качеството му на шеф. Същият издава самостоятелни административни актове само и единствено на съображение на личните си възражения “, се споделя в решението на КПКОНПИ. Кметът на Ботевград е оповестил пред „ Медиапул “, че ще апелира открития спор на ползи, като отхвърля да разяснява повече елементи по процеса, преди той да бъде завършен дефинитивно от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР