Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ (CPSC) съобщи,

...
Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ (CPSC) съобщи,
Коментари Харесай

Регулатор в САЩ заведе дело срещу Amazon с искане да изтегли опасни продукти

Комисията за сигурност на потребителските артикули на Съединени американски щати (CPSC) заяви, че е завела дело против Amazon, с цел да принуди онлайн търговеца на дребно да изтегли от платформата си стотоци хиляди рискови артикули, съобщи Ройтерс.

С 3 на 1 гласа Комисията е решила да подаде административна тъжба против учредената от Джеф Безос в компания. В нея се показва, че отговорността за евакуиране на продуктите, които носят сериозен риск от пострадване или даже гибел на потребителите е на основания в Сиатъл колос.

Сред въпросните артикули са 24 хиляди детектора на въглероден оксид, които не могат да се изключат, както и близо 400 хиляди сешоара, при които липсва нужната отбрана против токов удар, както и голям брой детски спални облекла, които са леснозапалими, показват от CPSC.

„ Трябва да открием метод да се оправяме по дейно с тези огромни платформи, събиращи на едно място разнообразни продавачи, и да пазиме допустимо най-добре американските консуматори, които разчитат на тях “, твърди изпълняващият длъжността ръководител на CPSC Робърт Адлър.

Регулаторът означи, че от Amazon са подхванали дейности против някои от тези рискови артикули, само че те са били незадоволителни.

В изказване от Amazon показват, че не е ясно за какво CPSC е отхвърлила предложенията на компанията за разширение на програмата за евакуиране, в това число на артикули, които се продават от трети страни.

Компанията твърди, че е премахнала „ по-голямата част “ от въпросните артикули от магазина си и че е предложила цялостно възобновяване на средствата на клиентите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР