Комисията препоръчва общо 7,5 млрд. евро от бюджета на ЕС

...
Комисията препоръчва общо 7,5 млрд. евро от бюджета на ЕС
Коментари Харесай

Европейската комисия иска да замрази милиарди от средствата за Унгария


Комисията предлага общо 7,5 милиарда евро от бюджета на Европейски Съюз и 5,8 милиарда евро от проекта за възобновяване и резистентност да не бъдат изплатени на Унгария, до момента в който тя не извърши съответни промени.

Европейската комисия предложи милиарди, които  трябва да получи от Брюксел под формата на фондове, да бъдат изплатени едвам когато страната съблюдава поетите задължения за гарантиране на върховенството на закона.
Редакцията предлага
Комисията предлага замразяването на и 5,8 милиарда евро от проекта за възобновяване и резистентност. 

Плащания по ПВУ единствено против съответни ограничения

Комисията официално утвърди унгарския план за възобновяване. Но плащанията по него следва да се извършат единствено в случай че страната извърши избран набор от условия. Част от тях са свързани с процедурата, която Комисията стартира против Будапеща поради проблеми с върховенството на закона. 

Комисията възприе, чийто проект беше признат още в средата на годината. 

Будапеща може да реши да изнудва Брюксел

Очаква се скоро Съветът на министрите на Европейски Съюз да гласоподава по рекомендацията. За да бъде взето дефинитивно решение е належащо квалифицирано болшинство от 65 %. То се развнява на гласовете на 15 от 27-те страни членки. 

С терзание се чака отговорът на Унгария, която разполага със съществени лостове за оказване на напън върху Европейски Съюз. Правителството в Будапеща може да блокира всички решения, които изискват единогласие в Европейски Съюз. Това се отнася да вземем за пример за глобите против Русия или решенията за поддръжка на Украйна.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР