Комисията по транспорт в Европейския парламент гласува вчера да се

...
Комисията по транспорт в Европейския парламент гласува вчера да се
Коментари Харесай

Евродепутати искат да се прекрати смяната на зимно и лятно време през 2021 г.

Комисията по превоз в Европейския парламент гласоподава през вчерашния ден да се анулира промяната на зимно и лятно часово време от 2021 година, предадоха "Асошиейтед прес " и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.
Страните членки сами ще би трябвало да дефинират сами кое време да одобряват - лятното или зимното. През 2020 година ще има съвещания с Еврокомисията, като ще би трябвало да се остави време на обособените браншове, да вземем за пример въздушния превоз, да се приготвят за новите слотове.
Много страни членки вкараха смяната на часовото време по време на петролната рецесия през 70-те години. От 1996 година всички страни от Европейски Съюз сменят часа по едно и също време два пъти в годината.Обществена консултация в Европейски Съюз предходната година сподели, че 84 на 100 от европейските жители са срещу смяната на часовото време. В България също имаше анкета, която сподели, че множеството българи желаят да се приключи тази промяна. Сега предлагането следва да се гласоподава от целия Европарламент и от страните членки.
През септември 2018 г Европейската комисия предложи Европейски Съюз да постави завършек на промяната на времето още през март 2019 година Ускореният график, предвиждан от Еврокомисията, обаче беше подложен под въпрос още през октомври, защото някои страни членки предизвестиха, че те няма да могат да вземат нужните ограничения да се приспособят в области, като въздушния превоз да вземем за пример.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР