Комисията по правни въпроси в Народното събрание прие единодушно на

...
Комисията по правни въпроси в Народното събрание прие единодушно на
Коментари Харесай

Правната комисия в НС прие на първо четене мерките за извънредно положение заради COVID-19

Комисията по правни въпроси в Народното събрание одобри единомислещо на първо четене законопроекта за ограниченията по време на изключителното състояние, които бяха гласувани в пленарна зала на 13-и март.

В поддръжка на предлагането гласоподаваха 15 народни представители, седем гласоподаваха ''въздържали се''. Гласували срещу нямаше, заяви кореспондент на Novini.bg

,,Приемайки Закон за ограниченията за изключителното състояние, ние би трябвало да защитим живота и здравето на жителите и да минимизираме отрицателните последици'', разяснява в залата зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов.

България вкара изключително състояние поради ковид

,,За нас е значимо да създадем текста подобен, че той да може да се ползва вярно и той да не провокира въпроси. Да, ще обсъдим всички оферти, предоставени от народните представители, в това число и от изпълнителната власт. Стана ясно, че не престават да работят специалистите от изпълнителната власт. Да, би трябвало да бързаме, само че не и за сметка на качеството. Разбира се, че би трябвало да бързаме в частта да се подхващат доста незабавни ограничения за налагане на карантина, на изолираност, с цел да не се стига до разпространяването на тази болест. ГЕРБ ще поддържа всички рационални оферти, както поддръжка законопроекта, който беше направен от изпълнителната власт ", добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР