Комисията по обществено здраве в Испания, в която са представени

...
Комисията по обществено здраве в Испания, в която са представени
Коментари Харесай

Испания намалява карантината на заразени с COVID-19 без симптоми

Комисията по публично здраве в Испания, в която са показани самостоятелните райони и централното Министерство на здравеопазването, единомислещо се съгласи да понижи карантината на хората, които са диагностицирани с COVID-19, само че нямат признаци, от 10 на 7 дни.

Целта е да се облекчи отрицателният резултат, които дългите отпуски по болест оказват върху главните услуги и стопанската система.

На 7 дни се понижава и карантината на неимунизираните лица, които са контактни на болен от COVID-19, само че нямат признаци.

В същото време имунизираните, които са имали директен контакт с положителни пациенти, са освободени от карантина.

Според министъра на опазването на здравето Каролина Дариас решението за понижаване на самоизолирането е в резултат на понижения инкубационен интервал на вируса.

Болните от COVID-19 обаче, които имат признаци, остават със наложителна 10-дневна карантина.

Решението е основано на научните доказателства, събрани от Медицинския институт Карлос Трети, които демонстрират, че Омикрон е по-заразен, само че по-малко вирулентен.

Подобни ограничения към този момент са взети във Англия, Италия и Съединените щати.

Според испанските управляващи през идващите дни ще има внезапно повишаване на броя на заболелите и контактните лица, заради което се постанова преосмисляне на Стратегията за битка с пандемията и използване на съответни ограничения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР