Комисията по финансови въпроси в британския парламент поиска министерството на

...
Комисията по финансови въпроси в британския парламент поиска министерството на
Коментари Харесай

Британският парламент иска нов анализ за Брекзит преди ключово гласуване

Комисията по финансови въпроси в английския парламент изиска министерството на финансите да показа нови стопански прогнози за цената на Брекзит според новата договорка, контрактувана от министър-председателя Борис Джонсън, преди депутатите да гласоподават по нея на следващия ден, съобщи Ройтерс.
"Неприемливо е, че комисията не е получила тази информация от финансовото министерство. Това наподобява е опит да се избегне обширно изследване ", съобщи и.д. ръководител на комисията Катрин Маккинъл в писмо до финансовия министър Саджид Джавид.
Вчера Джавид сподели, че няма желание да актуализира прогнозите на финансовото министерство за цената на Брекзит, показани за последно през ноември 2018 година
След като получи поддръжката на водачите от Европейския съюз за новата си договорка за излизането на Англия, английският министър председател се върна в Лондон, с цел да се опита да обезпечи поддръжката на Народното събрание, показва АП.
Очаква се той да има под напрежение ден през днешния ден в опит да убеди депутатите да гласоподават в поддръжка на неговата договорка.
Външният министър Доминик Рааб от рано сутринта призоваваше за поддръжка. "Сега имаме същинска опция да изпълним Брекзит в сходство с референдума, да се придвижим напред като държавно управление, а мисля и като страна, и да разпръснем облаците на Брекзит ", съобщи Рааб пред Би Би Си.
По думите му държавното управление не се е отказало от вярата да завоюва поддръжката на своя северноирландски съдружник - Демократичната юнионистка партия, която отхвърля новата договорка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР