Комисията по енергийно и водно регулиране изпрати писмо до ръководството

...
Комисията по енергийно и водно регулиране изпрати писмо до ръководството
Коментари Харесай

КЕВР поиска актуална оценка на съоръженията на „Енерго Про“ заради токови удари в Горнооряховско

Комисията по енергийно и водно контролиране изпрати писмо до управлението на „Енерго Про“ по отношение на некачественото електрозахранване и непрекъснатите токови удари в горнооряховското село Поликраище. Това заяви кметът на селото Марин Тодоранов, който също е получил копие от писмото от КЕВР.

Реакцията е откакто в понеделник над 100 поданици на Поликраище излязоха на митинг пред кметството поради зачестилите токови удари през последните два месеца, който унищожиха електроуреди и бяла техника на клиентите. Многобройните сигнали за изгорели или развалени хладилници, фризери, тв приемници, рутери, компютри, накараха Тодоранов от 19 юни да написа тъжби до енергийния снабдител и до КЕВР и Комисията за отбрана на потребителите.
 Потърпевшият Марин Тихов Потърпевшият Марин Тихов
Хората от селото пропищяха от неплановите моментни спирания. Марин Тихов показа, че за този интервал са му изгорели компютър, рутер, тв приемник, ледник и фризер, цялостен със 150 пилета.

„ Три пъти карам на ремонт фризера и ми вземат по 200 лв., общо платих 600 лв. “, гневи се Тихов. Той не скри възмущението си, че е правилен клиент на „Енерго Про“ и постоянно заплаща сметките си, а отсреща получава фалшив ток, който унищожава уредите му.

„ Трябва да се греша в джоба за ремонт, също така и за превоз “, споделя пострадалият.
 Кметът на Поликраище, Марин Тодоранов Кметът на Поликраище, Марин Тодоранов
Кметът Тодоранов призна, че също в резултат на спиранията му изгорен хладилника, и се бръкнал за ремонт с 200 лв.. Стотици битови клиенти са потърпевши от некачественото електрозахранване в едно от най- огромните села, както и локалните цехове и компании.

В понеделник следобяд в кметството се е получило писмо от енергийния регулатор. В него КЕВР се разпореждат в седемдневен период от „Енерго Про“ да инсталират сертифицирани уреди, с които да мерят качеството на доставяната ел. сила до клиентите, да посочат точките на присъединение към клиентите, да показват еднолинейна скица на електрозахранването на парцелите на клиентите.

„Енерго Про“ би трябвало да покажат информация на регулатора за всички токови спирания /ръчни и автоматични/ в продължение на една година обратно, както и диспечерските дневници. Както и какво е времетраенето им и дали са по виновност на сдружението.

„Енерго Про“ би трябвало да показват на комисията и всички тъжби и сигнали за токови удари и изгорели електроуреди за двугодишен интервал. От енергийния регулатор изискват още и настояща оценка на оборудванията, както и копия от документи за обходи, огледи, мнения, наставления и протоколи в случаи на повреди.

В изводи в писмото се упорства за показване на обстоен разбор за аргументите за непланираните изключвания, както и ограниченията и периодите, които сдружението ще предприеме, с цел да се в профил казуса.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР