Комисията по бюджет и финанси в парламента реши да намали

...
Комисията по бюджет и финанси в парламента реши да намали
Коментари Харесай

Бюджетната комисия намали субсидията на партии извън НС на лев на глас


Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание реши да понижи дотацията за извънпарламентарните партии. Така по предложение на партия „ Воля “ обединенията отвън Народното събрание към този момент ще получат 1 лев на глас, до момента в който тези в Народното събрание резервират размера на дотацията си - 11 лв. на глас.
На процедура това изменение визира само партия „ Възраждане “, която единствена е минала бариерата от 1% на последния парламентарен избор. Така от 400 000 тяхната поддръжка от страната ще стане 40 000, разясни водачът на партията Костадин Костадинов.
„ Миналата седмица пуснахме сигнал до основна прокуратура поради изявленията на министър-председателя във връзка с съществуването наркотрафиканти в Народното събрание и ненадейно седмица по-късно беше гласувана тази корекция. Ние нашата дотация я даряваме. Дарихме си първия транш на Държавния фонд „ Ин витро “. В интерес на истината най-неприятното и гнусното в цялата тази обстановка е, че с това си решение незаконната ръководеща група, държавното управление и Народното събрание, за следващ път лишават от опция хора, които няма да могат да имат деца, и в бъдеще да нямат, тъй като ние няма да можем да продължим да им оказваме помощ “, уточни Костадинов.
Вчера след съвещанието, обаче, ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова не направи уточнението, че има понижение на дотациите на партиите под чертата. Потърсена за поясняващ коментар през днешния ден Стоянова изясни, че в реалност ще има понижение на парите за партиите отвън Народното събрание:
„ Да. Гласува се действително понижение на дотацията за извънпарламентарни партии. Аз не знам през вчерашния ден по какъв начин ми е бил заложен въпросът. Няма смяна в дотацията по член 25, а по член 26 има “, уточни тя.
Самият водач на партия „ Воля “ Веселин Марешки в телефонен диалог сподели, че не знае точно предлагането на неговата партия да е признато.
„ Нямам информация дали е гласувано, тъй като през вчерашния ден не съм бил на тази комисия и не съм част от тази комисия, само че мисля, че това би трябвало да е публично, тъй че може да се извади и види “, сподели Марешки.
Потърсени за коментар Румен Гечев от Българска социалистическа партия съобщи, че разяснява макроикономически тематики, а това е въпрос към политическите водачи, а Йордан Цонев сподели, че не знае дали е признато това предложение, тъй като не е участвал на цялото съвещание на бюджетната комисия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР